05 / 05 / 2024

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi

Tamer Heper hukukla ilgili tüm soruların yanıtını Posta Gazetesi'nde vermeye devam ediyor. Bugün bir okuyucunun "Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?" sorusunun yanıtı verdi. Peki aidat ödenir mi?

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

IMF: ABD uzun süre faiz artırımlarına devam etmeli!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de uzun süreli bir sıkı para politikasının gerekli olduğunu belirterek, "Enflasyonun yüzde 2 hedefine düşürülmesi için faiz oranlarının bir süre daha yüksek olması gerekecek" dedi.

Gürsel Baran: İnşaat sektöründeki daralma uzun sürmeyecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, TÜİK verilerine göre, inşaat sektörünün 2019'un ilk çeyreğinde yüzde 10,9 daraldığını belirterek, "İnşaat sektörü ekonominin lokomotifi ve yaklaşık 200 sektörü etkiliyor. Sektördeki bu daralma uzun sürmeyecektir" dedi

Devlet yeni imar yönetmeliğine uyum için 3 ay süre verdi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören; Devlet'in, daire sahiplerine, arsa sahiplerine ve İnşaat Sektörü'ne, yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'yle getirilen yapılaşma düzenine uyum sağlaması için üç ay süre verdiğini belirtti.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

Konut fiyatları bazı ülkelerde yüksek ve artmayı sürdürüyor!

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, uzun süre düşük seyreden faizlerin bazı ülkelerde “yüksek ve artmayı sürdüren” konut fiyatlarına katkı sağlamış olabileceğini açıkladı.

Yapılandırmada süre uzatımı olmayacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırılması uygulaması kapsamında ödemelerin bugün gerçekleşeceğini belirterek "Kesinlikle süre uzatımı olmayacak. Ödemesini bugün yapmayanlar haklarını kaybedecek'' diye konuştu.

Nevşehir Milli Emlak Süreç Yönetimi Eğitimi gerçekleşti!

Nevşehir İl Defterdarlığı tarafından Milli Emlak Süreç Yönetimi Eğitimi verildi. Eğitim, Defterdar Orhan Taş'ın sunumuyla gerçekleşti.

Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatıldı!

Enerji Kimlik Belgesi'nde beklenen süre uzatımı geldi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yer aldı..

Enerji Kimlik Belgesi'nde süre uzatılacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mevcut binalar için 2 Mayıs'tan itibaren zorunlu hale gelecek Enerji Kimlik Belgesi uygulamasında çeşitli mağduriyetlerin oluşmasının önüne geçmek amacıyla, "Süre uzatımı" seçeneğini gündemine aldı.

Nurol GYO 9 aylık denetim raporuna ek 10 gün süre dahil etti!

Nurol GYO, 9 aylık ara dönem bağımsız denetim raporlarına rapor teslim tarihine ek 10 gün süre dahil etti. Kararı KAP'ta yayınladı.

Narlıdere'de uzun süren inşaat çalışmaları tepki görüyor!

Narlıdere'de geçtiğimiz aylarda çöken Narbel Yolu'ndaki inşaat çalışmalarının uzun sürmesine çevre sakinleri tepki gösterdi.

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi Haberi

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?


Apartmanımızda bir daire sahibi dairesini boş tutuyor. Bu nedenle de üç sene öncesinden borcu var. Yönetici de buna karşı hukuki işlem başlatmadı. Borçlu da dairesini sattı. Ben bu nedenle toplantıda “Yöneticiyi ibra etmiyorum” desem sonradan bu parayı yöneticiden tahsil edebilir miyim? S.S.


Benim önce bir önerim olacak. Siz bir girişim başlatmadan önce binanızın yönetim planını bir inceleyin. Acaba belli şartlarla dairesini boş tutanların aidattan muafiyetine dair bir maddeye rastlayacak mısınız? Bu çok görülen bir nokta değil ama az da olsa ihtimallerin içinde bulunduğu için bunu önerdim. Böyle bir muafiyet tanınmamış ise yöneticiden tahsili gerekecek mi? Yönetici kusuru ile veya kastı ile uğrattığı zarardan...