04 / 05 / 2024

Uzundere konut tahsis

Uzundere konut tahsis

Geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşanan deprem sonrasında depremzedeler için Uzundere’deki konut tahsisi sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklama sektörde faaliyet gösteren emlakçılardan tepki aldı.

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

Kurul başkanı ve üyelerine yapılan konut yardımına Sayıştay denetimi!

Sayıştay Başkanlığı bir üst kurulda yaptığı denetimde Kurul Başkanı ve üyelere gerçekleşen konut tahsis katkısı tutarlarının kamu zararı olduğuna karar verdi. Yeni Şafak gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Ünlü ise bu konuyu ele alan bir yazı paylaştı. İşte detaylar...

İzmir Uzundere Toplu Konutları 34 adet konut satılıyor! Ev alacaklara son dakika müjdesi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi'nde yer alan 34 adet konutu satıyor. Peki İzmir Uzundere Toplu Konutları'nda yer alan dairelerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

 THY ve Emlak Konut'tan dev işbirliği! 14.000 konut dağıtılacak! 

THY'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Ahmet Bolat, Emlak Konut ile beraber yaklaşık 14 bin konut inşa edeceklerini ve bu projeden  THY ve iştirak çalışanları için 3 bin konutun tahsis edileceğini açıkladı.

2023 TOKİ kura çekim tarihleri peş peşe açıklandı! TOKİ 7. etap kura sonuçları ne zaman belli olacak?

TOKİ 7'nci etap kıra takvimi belli oldu. 28 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek TOKİ 7'nci etap kuralarında 12 ilde 36 bin 568 konut tahsis edilecek. İşte detaylar...

Kazakistan'da evleri yanan vatandaşlara konut tahsis edilecek!

Kazakistan'ın doğusunda çıkan orman yangınının Ridder kentine sıçraması sebebiyle 35 evin yandığı, 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve 2 kişinin yaralandığı belirtildi. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Berik Uali, vatandaşlara acil konut tahsis edilmesini belirtti.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcıya konut tahsisi ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Dar gelirli ailelere 'ücretsiz konut' teklifi!

TBMM'ye sunulan Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi kapsamında aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi planlanıyor.

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de!

Yoksul Yurttaşlara Konut Tahsis Edilmesi Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan ailelere ücretsiz konut tahsis edilmesi düzenleniyor.

TOKİ'den İzmir Uzundere'ye 809 yeni konut geliyor!

Yatırımlarına devam eden TOKİ, İzmir İli Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi 809 Konut 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Karabağlar Belediyesi'nden TOKİ'nin Uzundere'deki konut ihalesine tepki! 

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı, Muhittin Selvitopu, TOKİ'nin Uzundere'deki konut inşası için ihaleye çıkmasına tepki gösterdi.

TOKİ İzmir Uzundere projesi 26 Ocak'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir İli Karabağlar İlçesi Uzundere Mahallesi 809 Konut 2 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami  İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 26 Ocak 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Uzundere konut tahsis Haberi

Uzundere konut tahsis

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde çok sayıda vatandaşın evsiz kalması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Uzundere'de bulunan konutları depremzedelere tahsis etmişti. Tahsis sırasında konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamasında; “Biz dört dörtlük bir yer yapıyoruz. Her türlü ihtiyacı karşılanmış şekilde binaları hazırlıyoruz ve yurttaşlarımızı bekliyoruz. Soğukta, emlakçı ve komisyoncuyla uğraşmadan, bir yıllık kira bedelini düşünmeden, huzurla yaşayacakları bir mekan hazırlıyoruz. Depremzedeleri de bu konutlara davet ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Bu açıklama İzmir'de faaliyet gösteren emlakçıların tepkisine neden oldu. Söz konusu açıklama ile ilgili, TÜRKSİAD Ticaret ve Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı
EMFED Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Mehmet SERT açıklama yayınladı. İşte Sert'in o açıklaması: 

"İzmir'de yaşamış olduğumuz Deprem'de gerek canlarını kaybeden, gerekse deprem'de yaralı halde kurtarılan vatandaşlarımız için...