21 / 05 / 2024

Uzungöl denetim mekanizması

Uzungöl denetim mekanizması

Uzungöl etkin denetlenecek. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Kültür ve Turizm Müdürü îsmail Kansız, Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu ve dernek üyelerini makamında kabul etti.

Fahiş kira fiyatlarına rekor ceza! Kiracılar rahat bir nefes alacak!

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 kentte büyük yıkıma yol açtı. Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır’da göç eden depremzedelere fahiş kira artışı uygulayan kişilere üçlü denetim başladı.

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

El değiştiren 8,5 milyon aracın 6 milyonu karaborsada satıldı

İkinci el otomobil piyasasında çıkarılan yasaların kayıt dışılığı artırmaktan başka bir işe yaramadığını kaydeden 38 yıllık galerici Salih Kılınç, yetki belgesi ve denetim mekanizmasının devreye girmesi gerektiğini söyledi.

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Ağustos'ta, Ortahisar Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde yapılacak 84 konutun ihalesi ise 21 Temmuz'da gerçekleştirecek.

TCDD'nin 51 milyon 854 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

TCDD’nin kiralardan alması gereken fakat almak için herhangi bir işlem gerçekleştirmediği miktar 51 milyon 854 bin TL'ye yükseldi. Sayıştay’ın, Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları’na (TCDD) ilişkin 2020 yılı Denetim Raporu’ndaki detaylar ortaya çıktı. 

Mersin Şehir Hastanesi'ndeki ticari alanların kira bedeli TBMM'de!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sayıştay'ın 2020 yılı Denetim Raporunda Mersin Şehir Hastanesindeki ticari alanların kira bedeline dair yaptığı tespite ilişkin soru önergesi verdi. 

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

İBB, lojmanlarını ilçe belediyelerine mi tahsis etti?

Sayıştay tarafından hazırlanan 2019 Yılı Denetim Raporu'na göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan 88 konutun mevzuata aykırı şekilde ilçe belediyelerine tahsis ettiği ortaya çıktı. 

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

Uzungöl denetim mekanizması Haberi

Uzungöl denetim mekanizması

Uzungöl'ün bölge turizmi açısından önemli bir turizm destinasyonu olduğunu söyleyen Vali öz, "Uzungöl'ün yıllık 1 milyona yakın ziyaretçi sayısı var. Dolayısıyla Uzungöl Karadeniz için önemli bir turizm lokomotifidir. Bu yüzden orada turizmin daha nitelikli olmasını istiyoruz. 

Gelen insanların burada daha uzun süreli kalmalarını ve hoş vakit geçirmelerini sağlamak için önemli adımlar atılıyor" dedi. 


Uzungöl'ün sorunlarına dikkat çeken Vali Öz, "Uzungöl'ün sorunları çok. Koruma amaçlı imar planının gecikmesinden kaynaklanan sıkıntılarımız var. Düzensiz yapılaşma sıkıntımız var. İşletmelerin kalite ve standart sıkıntıları var. Hizmet konusunda bir düzensizlik var. Önümüzdeki günlerde Uzungöl'de daha sistematik bir denetim ve işletme mekanizması oluşturacağız. Rastgele büfeler, otoparklar, satış yerleri, lüzumsuz işletmeler, ayaküstü satış yapan yerler olsun istemiyoruz. Turizmin daha nitelikli ve uzun vadeli olması için çalışıyoruz. 

Bazı düzensiz işletmeler ve...