05 / 05 / 2024

Uzunköprü uzunluğu

Uzunköprü uzunluğu

Edirne'de 1393 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun taş köprüsü olarak bilinen 572 yıllık tarihi Uzunköprü, UNESCO'nun Somut Varlıklar Dünya Kültür Mirası geçici listesine alındı.

Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattı bu yıl ihaleye çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzunluğu 120 kilometreyi bulan Gebze-Sabiha Gökçen Havalimanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı Hızlı Tren hattının ihalesine bu yıl çıkacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometre oldu!

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağının toplam uzunluğunun  340 kilometreye kadar çıktığını belirtti. 

Uzunköprü Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Uzunköprü Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirket Esenyurt'ta 2 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Silven Salamon Ovadya, Alen Hananel ve Mordohay Ovadya ortaklığında kuruldu.

TOKİ’den Edirne Uzunköprü’ye 240 taksitle 196 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut (ucuz konut) projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Uzunköprü projesinde kaç konut inşa edilecek? Ucuz konuta nasıl başvuru yapabilirim? İşte bütün detaylarıyla TOKİ Edirne Uzunköprü 2022 sosyal konut projesi...

İstanbul'daki raylı sistem uzunluğu 354,3 kilometreye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu raylı sistemlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İstanbul'daki 251 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 354,3 kilometreye yükselteceğiz." dedi

İstanbul'un raylı sistem uzunluğu 363 kilometreye ulaşacak!

Raylı sistem projeleri ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'un raylı sistem uzunluğunu 363 kilometreye ulaşacağını kaydetti.

Tokat Turhal'da bisiklet yolu uzunluğu 32 kilometreye çıkacak!

Tokat'a bağlı Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler ilçede bisiklet yolu uzunluğunun 32 kilometreye çıkacağını dile getirdi. 

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 263 kilometreye ulaştı!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, İstanbul’un metro ağını anlattı. " Şu anda 75 kilometre inşaatı devam eden 10 raylı sistem hattımız var" diyen Alpkökin, "En büyük hayalimiz şu anda devam eden projelerin devreye alınması" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana kablo montajı başladı!

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ana kablo montajı için çalışmalar başladı. Çelik kablolarda kullanılan 162 bin kilometre tel uzunluğu ile dünyanın etrafı 4 kez dolaşılabiliyor.

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uzunköprü'de yeni devlet hastanesi meclis gündeminde!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

Uzunköprü uzunluğu Haberi

Uzunköprü uzunluğu

Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapmış olan ve metrekareye düşen tarihi eser sayısıyla dikkat çeken Edirne, Selimiye Camisi ve Tarihi Kırkpmar Yağlı Güreşleri'nin ardından UNESCO dünya kültür mirası listesine bir eseri daha katıyor. Edirne Valiliği tarafından iki ay önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru evrakları gönderilen ve 40 bin nüfuslu ilçeye adını veren 1393 metre uzunluğundaki Uzunköprü, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alındı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Uzunköprü'nün kısa sürede geçici listeye alınmasının mutluluk verici olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: Sevindirici bir haber "Dün akşam aldığımız haber gerçekten çok sevindirici bir haber. Çünkü ilimizden üçüncü bir eser Dünkü toplantının ardından listeye alındı. Bu konuda çok mutluyum. Şimdi sıra Edirne olarak Avrupa Kültür Başkenti listesine girme zamanı geliyor." Edirne'nin...