03 / 05 / 2024

vadeli işlemler ve opsiyon borsası

vadeli işlemler ve opsiyon borsası

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), İstanbul Altın Borsası, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası, ‘Borsa İstanbul AŞ’ çatısı altında birleşti. Bu nedenle Borsa İstanbul, Ataşehir’deki Finans Merkezi’ne taşınacak...

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Özak GYO yaygın ve süreklilik arz eden işlemler raporu!

Özak GYO'nun SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (II-17.1) "Yaygın ve süreklilik arz eden işlemler" başlıklı 10.maddesi uyarınca 2021 yılına ilişkin hazırlanan raporun sonuç bölümü yayınlandı. 

İş GYO yaygın ve süreklilik arz eden işlemler raporu!

İş GYO'nun SPK'nın Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (II-17.1) "Yaygın ve süreklilik arz eden işlemler" başlıklı 10.maddesi uyarınca 2021 yılına ilişkin hazırlanan raporun sonuç bölümü yayınlandı. 

BDDK'dan manipülasyon ve yanıltıcı işlemler hakkında yönetmelik!

BDDK'nın Bankacılık Kanunu kapsamına giren finansal piyasalarda manipülasyon, yanıltıcı işlem ve uygulamaların belirlenmesi amacıyla hazırladığı yönetmelik yürürlüğe girdi.

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Deniz Sahnesi Restoran İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Sahnesi Restoran İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hatun Arat tarafından kuruldu. 

Karanfil Bulding Proje Yönetimi Sanayi Tesisleri Kurulum Müşavirliği San Ve Tic Aş kuruldu!

Karanfil Bulding Proje Yönetimi Sanayi Tesisleri Kurulum Müşavirliği San Ve Tic Aş bugün Beşiktaş'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Murtaza Karanfil ve Sinan Kaya ortaklığında kuruldu. 

Nebe İnşaat Gıda Ve Gemi İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nebe İnşaat Gıda Ve Gemi İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 240 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Kopuz, Ali Furkan Kopuz ve Şükrü Kopuz ortaklığında kuruldu. 

Gaziantep'te sanayide değişim ve dönüşüm başlıyor!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep sanayisinin hedefinin değişim ve dönüşüm olduğunu söyledi. Koçer, proje kapsamında çalışmaların başladığını kaydetti.

Cemre Yatçılık Turizm İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Süleymaniye Şubesi açıldı!

Cemre Yatçılık Turizm İşletmeciliği Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Süleymaniye Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te açıldı. 

Konut, işyeri ve sanayi bölgesi sayısı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konut, işyeri ve sanayi bölgesi sayısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu...

vadeli işlemler ve opsiyon borsası Haberi

vadeli işlemler ve opsiyon borsası

Önceki gece yasalaşan  sermaye piyasalarını yeniden düzenleyen tasarıyla birlikte İMKB, İstanbul Altın Borsası, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası, ‘Borsa İstanbul Anonim Şirketi’ adı altında toplandı. Borsa İstanbul, Ataşehir’deki Finans Merkezi binasına taşınacak. İMKB’nin İstinye’deki 160 dönümlük arazisi ise Milli Eğitim Bakanlığı’na...