27 / 04 / 2024

Vadi İstanbul Park

Vadi İstanbul Park

Yapımı asırlar öncesine dayanan İstanbul'daki sarnıçlara, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da, Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi tarihi sarnıçlar da önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

İstanbul'a gelen turist sayısı 8 milyonu geçti!

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2011 yılını sonu itibarıyla İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısında, geçen yıla göre artış gözlendi. Geçen yıl 8 milyon 57 bin 879 olarak gerçekleşti ve önceki yıla göre yüzde 1

Vadi İstanbul Park Haberi

 Vadi İstanbul Park

- Yapımı asırlar öncesine dayanan kentteki tarihi sarnıçlara yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor

- Yerebatan Sarnıcı'nı, 2014 yılında 2 milyon 120 bin 862 kişi ziyaret etti

- İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili:

- "Bugün Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi'nin yarısı kadar ziyaretçi alıyor"



İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, AA muhabirine İstanbul'un sarnıçları ve bu sarnıçların gelecek nesillere aktarımında yapılması gerekenler hakkında değerlendirmede bulundu.


Tarihte suyun çok stratejik unsur olduğunu dile getiren Bilgili, bu nedenle insanların suyu biriktirmek için çeşitli fikirler geliştirdiklerini söyledi.


Bunlardan birisinin sarnıçlar olduğunu ifade eden Bilgili, şu bilgileri verdi:


 "Bugün suyu depolamak için başka teknolojiler kullanmamız gerekiyor. Ama sarnıçlar çok büyük kültürel miras. Bizim için öncelikli olan bunların korunmasıdır. Bu sarnıçlara tekrar su doldurup aynı fonksiyonu veremeyeceğimize göre...