02 / 05 / 2024

Vakfıkebir yeni osb

Vakfıkebir yeni osb

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulumu için düz yer olmayınca organize sanayi bölgesi yöredeki dağın tepesine kurulacak. 

Öğrencilere tam 2 bin 887 lira burs! Lise, üniversite, yüksek lisans…

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yeni eğitim-öğretim senesinde toplam olarak 2 bin 887 lise, lisans ve lisansüstü öğrencisine burs sağlayacak. İşte detaylar…

Trabzon Beşikdüzü ve Vakfıkebir için acele kamulaştırma kararı!

Trabzon ili, Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi. 

Samsun'a yeni OSB müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2 bin 600 dönümlük yeni OSB alanıyla ilgili gelecek hafta tescil işlemi yapılacağını açıkladı. 

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Tatvan'a yeni OSB geliyor!

Tatvan Belediyesi ile Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası, kurulması planlanan OSB için Diyarbakır OSB'yi inceleme ziyareti gerçekleştirdi. Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Adabağ, OSB ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni OSB modelleri hayata geçirilmeli!

Antalya OSB ve Dünya Gazetesi Antalya Temsilciliği iş birliğinde yapılan Türk ve Dünya Ekonomisi konulu webinar toplantısında sanayici ve turizm sektörünün temsilcileri ekonomideki gelişmeleri ve beklentileri anlattı...

Trabzon Vakfıkebir'deki millet bahçesi 11.7 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimlerinden önce seçim vaatlerinden olan millet bahçelerine bir yenisi daha eklendi.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

23 yeni OSB geliyor! Yatırımların önü açıldı!

İstihdam deposu OSB'lerde elektrik üretiminin önü açıldı. Geri dönüşüm ve bertaraf tesisleri de kurulabilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni düzenlemelerle ilgili açıklamalarda bulundu...

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt ve sosyal tesisleri sağlık çalışanlarının hizmetinde!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde eğitime ara verilmesinden sonra öğrencilerin bulunmadığı yurtları, sağlık çalışanlarının hizmetine sunduğunu belirtti.

2020'de 7 yeni OSB ve 5 sanayi sitesi açılacak!

2020 yılında 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha tamamlanacak ve böylece 25 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak...

Vakfıkebir yeni osb Haberi

Vakfıkebir yeni osb

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi ve Vakfıkebir OSB Yönetim Kurulu üyesi Şaban Bülbül, Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için yürütülen çalışmalarla hakkında açıklamalar yaptı. 

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesine ait imar planlarının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5 Nisan 2018’de onaylandığını dile getiren Şaban Bülbül, “Planlama alanı bütününde yüzde 52,12 sanayi parseli, yüzde 8.60’lık bölümü sosyal, teknik donatı ve park alanı, yüzde 2.15’i hizmet destek alanı, yüzde 37,14’ü kurum görüşleri ve arazinin fiziki durumuna göre yol, sağlık koruma bandı, orman alanı ve ağaçlandırılacak alan olarak arazi yapısına uygun bir yaklaşımla planlanmıştır. Düz alanda sanayi bölgesi kurmakla dağın tepesinde sanayi alanı kurmak arasındaki farkı ve zorluğu hepimiz biliyoruz. Özellikle Trabzon gibi bölgelerde sanayi alanı oluşturmanın zorluğu da ortada....