07 / 05 / 2024

vakıf emlak vergisinden muaf mı

vakıf emlak vergisinden muaf mı

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi mevzuat uygulaması gereğince bazı kurumlar vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, vakıflar emlak vergisinden muaf mı? İşte yanıtı..

Milli Emlak o ildeki 26 adet araziyi yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor! Emlak vergisinden muaf gayrimenkuller!

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Altıeylül'de yer alan 26 adet araziyi emlak vergisinden muaf olarak ve yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Balıkesir Altıeylül'deki arazilerin fiyatları ne kadar? 

Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi fırsatı!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi satacak. Satış ihalesi 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Vakıf binaları emlak vergisinden muaf mı?

Vakıfların binaları emlak vergisinden muaf mı? Bu yapıların emlak vergisinden muaf olmaları için bir şart bulunuyor mu? İşte ayrıntıları...

Vakıf GYO Ataşehir Belediyesi davasında ne durumda?

Ataşehir Belediyesi tarafından Vakıf GYO'dan talep edilen emlak vergisinin iptali için açılan davaya ilişkin, bozma kararı doğrultusunda yeni bir karar oluşturularak tebliğ edildi ancak temyiz yoluna gidilmedi.

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi emlak vergisi davasında son durum bildirisini yayınladı. 

Vakıf binaları emlak vergisinden muaf mı?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümklü oldukları vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Peki, vakıf binaları emlak vergisinden muaf mı?

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi davasında son durum!

Vakıf GYO'nun İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde maliki olduğu arsaların, 2012 yılı emlak vergisine ilişkin vergi ziyaı cezasının iptali için açılan dava sonuçlandı.

Üniversiteler emlak vergisinden muaf olacak!

Üniversite ve vakıf; kurumlar, emlak, damga, veraset, intikal, motorlu taşıtlar vergisi ile harçlardan muaf tutulacak.

Halk GYO ve Vakıf GYO'dan GYODER kampanyasına destek!

Halk GYO ve Vakıf GYO, Emlak Konut GYO tarafından başlatılan GYODER tarafından ülke ekonomisine katkı sağlamak, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmek amacıyla desteklenen "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyasına Bizimtepe Aydos Projesi ile katılıyor.

Sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Normal yörelerde binde 1, büyükşehir belediyelerinde binde 2 olan emlak vergisi oranı; bazı koşulları taşıyan ev sahipleri için binde 0 oranlı oluyor. Peki, sıfır oranlı emlak vergisinden kimler yararlanamaz?

Vakıflar emlak vergisinden muaf mı?

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi mevzuat uygulaması gereğince bazı kurumlar vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, vakıflar emlak vergisinden muaf mı? İşte yanıtı..

Vakıf GYO emlak vergilerini ödedi!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Ataşehir Belediyesi'ne açılan emlak vergisini kapsayan davalar devam ediyor.

Ev hanımları emlak vergisinden muaf mı?

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergide meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, muafiyetten kimler yararlanabilir? Ev hanımları emlak vergisinden muaf mı?

vakıf emlak vergisinden muaf mı Haberi

vakıf emlak vergisinden muaf mı

Vakıflar emlak vergisinden muaf mı?

Emlak vergisi mevzuat uygulaması gereğince vakıflar bazı koşullarda emlak vergisinden muaf olabiliyor. 4962 sayılı Kanunun 20 nci maddesi uyarınca vergi muafiyeti tanınması talebinde bulunacak vakıfların başvuru tarihi itibarıyla ilgili tebliğte belirtilen şartların hepsini bir arada taşıması gerekiyor.


Vergi muafiyeti tanınan vakıfların listesi de Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alıyor.


İlgili tebliğ..

7/8/2003 tarih ve 25192 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 30/7/2003 tarihli ve 4962 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınması Hakkında Kanunun 20 nci maddesinde, "Gelirlerinin en az üçte ikisini nevi itibarıyla genel, katma ve özel bütçeli idarelerin bütçeleri içinde yer alan bir hizmetin veya hizmetlerin yerine getirilmesini amaç edinmek üzere kurulan vakıflara, Maliye Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti...