10 / 05 / 2024

Vakıf Han hakkında bilgi

Vakıf Han hakkında bilgi

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

2004 yılında Vakıf Han ihale yoluyla kiraya verilecek!

2004 yılında Mimar Kemaleddin Bey'in tasarladığı Eminönü'ndeki 4. Vakıf Han, 11 trilyon 680 milyar lira muhammen bedel ile 25 yıl süreyle, restore et-işlet-devret yöntemiyle kiraya verilecekmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Pera GYO, 6. Vakıf Han'ı devretti!

Pera GYO, 6. Vakıf Han'a ilişkin kira sözleşmesini 18 Ağustos 2021 tarihi itibariyle tüm hak ve borçları ile Ermet İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye devretti. 

Vakıf Varlık Kiralama 575 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtiçi kira sertifikası ihracına ilişkin SPK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Vakıf Finansal Kiralama'nın genel kurul sonuçları tescillendi!

Vakıf Finansal Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Vakıf Finansal Kiralama A.Ş. olağan genel kurul toplantı sonucu hakkında açıklama yaptı.

Vakıf GYO'dan pay satışı hakkında açıklama!

Vakıf GYO'nun çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin olarak yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan satışlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Vakıf GYO sermayesini 460 milyon TL'ye çıkardı!

Vakıf GYO, 230 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin 21 Nisan 2020 tarihinde başlayan rüçhan hakkı kullandırılması işlemlerini tamamladı. 

Vakıf Finansal Kiralama'nın 500 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracına onay!

Vakıf Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) borçlanma aracı ihracına yönelik başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanması hakkında açıklama yaptı.

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL'lik kira sertifikası ihraç edecek!

Vakıf Varlık Kiralama'nın, Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRK72047 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı hakkında açıklama yaptı.

Vakıf Finansal Kiralama finansal tablo!

Vakıf Finansal Kiralama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu İçin Hazırlanan ve Sunulan 31 Mart 2020 Tarihli Finansal Tablolar hakkında açıklama yaptı. 

Vakıf GYO'dan Güneş Sigorta hisse devri ve birleşme açıklaması!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Güneş Sigorta A.Ş.'nin hisse devri ve birleşmesiyle ilgili görüşmelerin başlaması hakkında açıklama yaptı...

Edirne'deki vakıf taşınmazları kiralarına yapılan zam hakkında açıklama!

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, ildeki tüm vakıf kiracılarına yüksek oranda zamlar yapıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, rayiç bedel altında kalan 299 kiracıdan 18'ine yüzde yüz ve üzerinde zam yapıldığını aktardı...

Vakıf Han hakkında bilgi Haberi

Vakıf Han hakkında bilgi



Tarihi Vakıf Han beş yıldızlı otel oldu


Tinercilerin işgalinden kurtuldu...

Diyarbakırlı üç işadamı, Kurtuluş Savaşı yıllarında Fransız askerlerinin karargah olarak kullandığı Vakıf Han'ı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralayarak 5 yıldızlı otel haline getirdi. Restorasyon için 30 milyon YTL harcandı. 


Zülfikar Ali AYDIN / MERKEZ


    Tarihi mirasıyla ünlü eski İstanbul'un merkezi Sirkeci'deki 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel oldu. Tarihi hanı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 25 yıllığına kiralayan Diyarbakırlı üç girişimci, binadaki restorasyon çalışmalarını 12 ayda tamamladı. Binanın restorasyon izni için Anıtlar Kurulu 7 ay süren incelemeden sonra onay verdi.

    

ADLİYE YAPILACAKTI 

    

    Madde bağımlısı ve tiner kullanan sokak çocuklarının yerleştiği Vakıf...