06 / 05 / 2024

Vakıf yerlerini kiralarına zam

Vakıf yerlerini kiralarına zam

Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Genel Müdürlüğü; 2014 yılı kira artışları için yeni bir uygulamayı devreye soktu. Kendi bünyesinde bulunan kiralık vakıf yerlerinin 2014 yılı kira artışlarını yüzde 100 ile yüzde 300 oranında artırdı...

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

Vakıf, Ziraat, Halkbank'ı geçip İş Bankası'na kafa tutan Yapı Kredi'den yeni kampanya

Emekli promosyonlarına Vakıf, Ziraat ve Halkbank'a fark attıktan sonra İş Bankası'na kafa tutan Yapı Kredi, yeni kampanyasının detaylarını duyurdu.

Vakıf GYO'nun 500 milyon TL'lik sermaye artırımına SPK'dan onay!

Vakıf GYO'nun 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 1 milyar TL'ye çıkarılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru onaylandı. 

Vakıf GYO'nun sermaye artırımına SPK'dan onay!

Vakıf GYO'nun 500 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 1 milyar TL'ye çıkarılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru uygun bulundu.

Vakıf GYO 40 milyon TL'lik bedelsiz hisse senedi dağıtacak!

Vakıf GYO'nun  net karın yüzde 34.52'si ve sermayenin yüzde 8,69565'i oranında, 40 milyon TL temettünün bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmasına ilişkin olarak SPK başvurusu yapıldı.

Vakıf GYO 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucu!

Vakıf GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin toplantı tutanağı ve hazır bulunanlar listesi yayınlandı. 

Vakıf GYO 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Vakıf GYO, 2021 yılı bağımsız denetim hizmeti için "Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ (E&Y)" firması ile anlaşılmasına karar verdi. 

Vakıf Varlık Kiralama'dan 450 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yatırımcılara satışa sunulmak üzere, 450 milyon TL tutarında ve azami 185 gün vadeli, kira sertifikaları ihracına SPK'dan onay geldi.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 190 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yatırımcılara satışa sunulmak üzere, 190 milyon TL tutarında ve azami 185 gün vadeli, kira sertifikaları ihracına SPK'dan onay geldi.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 650 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yatırımcılara satışa sunulmak üzere, 650 milyon TL tutarında ve azami 185 gün vadeli, kira sertifikaları ihracına SPK'dan onay geldi.

Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu mu yapılacak?

Gezi Parkı'nı 100 yıl sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü dikkat çeken bir ihaleye çıkıyor. İhale kapsamında Eyüpsultan'daki vakıf arsasına akaryakıt istasyonu yapılacak...

Vakıf GYO'dan 40 milyon TL'lik kar payı dağıtımı!

Vakıf GYO'nun dönem kârının yüzde 34.5224'ü oranına tekabül eden, safi karın 40 milyon TL'lik kısmının bedelsiz hisse senedi şeklinde dağıtılmasına karar verildi. 

Vakıf GYO 2021 yılı değerleme şirketlerini seçti!

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan ve değerleme yaptırılması gereken her bir varlık için Arge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ firmasından değerleme hizmeti alınmasına karar verildi.

Vakıf yerlerini kiralarına zam Haberi

Vakıf yerlerini kiralarına zam

2 bin liralık kiranın 9 bin liraya çıkarılmasına öfkelenen küçük esnaf “Ödeme gücümüzü aşan kira artışı, ‘çıkın’ anlamına geliyor diyor


Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 1. Bölge Genel Müdürlüğü; 2014 yılı kira artışları için yeni bir uygulamayı devreye soktu. Kendi bünyesinde bulunan kiralık vakıf yerlerinin 2014 yılı kira artışlarını yüzde 100 ile yüzde 300 oranında artırdı.


Çoğunluğu küçük esnaf olan kiracılar bu uygulamaya isyan ederek: 'Akün, vicdanın ve hukukun hiçbir şekilde yer almadığı bir karar' diye yorumladı. Özellikle İstanbul'un tarihi yarımadası içerisinde bulunan vakıf gayrimenkullerindeki bu artıştan zor durumda kaldıklarını vurgulayan kiracılar, şikayetlerini şu sözlerle dile getirdiler:



Esnaf tasfiye ediliyor



Taşınmazların, bugüne kadar her yıl Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından yayımlanan Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre yapılan kira artışı, 2014 yılı itibariyle "emsal ve...