15 / 05 / 2024

Validebağ mahkeme

Validebağ mahkeme

Anadolu Yakası'nda yer alan Üsküdar Validebağ Korusu'nun komşu parselinde hukuk ve imar kuralları çiğnenerek inşaatına başlanan caminin ruhsatının iptali ve planın yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'ndaki inşaat protesto edildi!

Validebağ Korusu, bir yıl aradan sonra yine yeşil alan tartışmasına sahne oluyor. Mahkeme kararlarına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen gönüllüler, koruda nöbet tutmaya başladı.

Uzeller'in Harbiye'deki dairesi mahkeme kararı ile satıldı!

Dünyanın en büyük 10 traktör üreticisinden biri arasında yer alan Uzel Makine’nin sahiplerine ait İstanbul Harbiye’deki daire bugün mahkeme kararı ile satıldı. 6,6 milyon TL değer biçilen dairenin satış ihalesini, Türkan Uzel’in kızı Şafak Kibar kazandı.

Validebağ Dap Yapı Acıbadem Evleri iletişim!

Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilecek olan proje 17 bin 237 metrekare alanda hayata geçirilecek. Validebağ Dap Yapı Acıbadem Evleri iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 444 43 46 olarak belirlendi.

Acıbadem Dap Yapı Validebağ Konutları!

Acıbadem Dap Yapı Validebağ Konutları için ön talep toplanıyor. Butik ve lüks konut projesi olarak tasarlanan proje "Anadolu Yakasının Nişantaşısı" olarak tanıtılıyor.

Dap Yapı Acıbadem Validebağ Projesi!

Toplam 17 bin 237 metrekare alanda hayata geçirilecek olan proje Kartal, Maltepe, Kağıthane'de projeler hayata geçiren Dap Yapı tarafında yükselecek. Dap Yapı Acıbadem Validebağ Projesi butik ve lüks proje olarak inşa edilecek.

Dap Yapı Validebağ Projesi nerede?

Dap Yapı Validebağ Projesi Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilecek. Proje 17 bin 237 metrekare arsa üzerinde yükselecek. Peki Dap Yapı Validebağ Projesi nerede?

Dap Yapı Acıbadem Validebağ projesi geliyor!

Dap Yapı Acıbadem Validebağ projesi Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilecek. Dap Yapı Acıbadem projesi Validebağ Korusu'nun yanında, üst segmente hitap edecek butik bir proje olarak planlanıyor...

Ziya Yılmaz, Validebağ arsası ihalesi hakkında konuştu!

Emlak Konut GYO’nun Validebağ arsası ihalesini kazanan Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz “75 şirket, 45 konsorsiyumun katıldığı bu ihale Türkiye ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir” dedi.

Validebağ’a komşu araziye 810 milyon lira teklif geldi!

Validebağ Korusu’nun tam karşısında bulunan 17 dönümlük Hava Subayları Lojmanları arazisi için en yüksek teklifi 810 milyon lira satış geliri teklifiyle DAP Yapı verdi.

Validebağ Korusu’na komşu arsaya 810 milyon TL’lik proje!

Emlak Konut GYO’nun Validebağ Korusu’na komşu arsası için düzenlediği ihaleyi Dap Holding şirketi Eltes İnşaat kazandı. Şirket projenin satış geliri olarak 810 milyon lira önerdi.

Mahkeme harçları 2015!

Mahkemeye başvurma ve celse harçları her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2015 yılında Sulh mahkemelerine, Asliye mahkemelerine başvurulması halinde ne kadar harç ödeniyor? İşte mahkeme harçları 2015..

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Validebağ mahkeme Haberi

Validebağ mahkeme

Üsküdar Belediyesi'ne, cami inşaatının yanında bulunan Ata Konakları'ndan 10 yurttaş tarafından açılan davada, hukuka aykırı olarak devam eden inşaatın telafisi güç zararlar doğuracağı vurgulandı. 

Site sakinlerinin avukatlığını üstlenen Üsküdar Belediyesi'nin CHP'H meclis üyesi Banu Gün Öztürk dün İstanbul İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dava dilekçesinde parsele ilişkin İBB'nin hazırladığı üst ölçekli plan askıya çıkıp itiraz süresi bile başlamadan ilçe belediyesinde plan değişikliğinin kabul edilmesi plan hiyerarşisine aykırı bulundu. Hiyerarşiye aykırı şekilde onaylanan 06.02.2014 tarihli 1/1000 ölçekli imar planının da Üsküdar Belediyesi tarafından askıya bile çıkarılmadığına dikkat çekilerek "İmar hukukunun 'aleniyet ilkesi' ihlal edildi. Vatandaş, kanunen tanınan plana itiraz hakkını kullanamadı" denildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in "inşaatın bir hayırsever tarafından yapıldığı, butik nitelikte ve 300 metrekare büyüklüğünde olduğu" yönündeki açıklamaları anımsatılarak "Bu...