08 / 05 / 2024

validei-i atik medresi nerde

validei-i atik medresi nerde

1935 yılında İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Üsküdar Valide-i Atik Medresesi 13 buçuk lira teminat ile kiraya verilecekmiş yine Üsküdar'da Hamidi Evvel okulu da 4 lira teminatla kiraya verilecekmiş.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Validei Atik Otelcilik İnşaat Turizm Limited Şirketi Altunizade Şubesi açıldı!

Validei Atik Otelcilik İnşaat Turizm Limited Şirketi Altunizade Şubesi bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Atik Valide Külliyesi’nin yanındaki yurt inşaatına izin çıkmadı!

Üsküdar Mimar Sinan’ın eseri Atik Valide Külliyesi’nin duvarlarına beton atılarak yapılan öğrenci yurdu inşasına mahkemeden izin çıkmadı.  Davayı açan Avukat Onur Cingil, “Korunacak Eserleri, koruma kurullarından da korumamız gerektiği ortaya çıktı” dedi.

Ordu Fatsa'da 1 yılda 13 bin 923 tapu işlemi yapıldı!

Ordu’nun Fatsa İlçe Tapu Müdürü Erdoğan Atik, “2016 yılında toplamda dairemizde 13 bin 923 işlem yapıldı. " dedi.

Validei Atik Otelcilik İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Validei Atik Otelcilik İnşaat Turizm Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Abdunnur Yalçın, Murat Sezegen ve Mustafa Sezegen imzasıyla kuruldu.

Öz Diriliş İnşaat Turizm Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Diriliş İnşaat Turizm Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hacı Osman İldeniz tarafından 50 bin TL sermaye ile 23 Haziran'da Üsküdar, Valide-i Atik Mahallesi'nde kuruldu.

Akm&Atik-Enga-Yimta'dan Gaziosmanpaşa'ya dönüşüm projesi!

Kentsel dönüşüm için 4 milyon metrekarenin ayrıldığı Gaziosmanpaşa'da ilk kentsel dönüşüm projesi ekimde teslim edilecek. Essenora'yı teslime hazırlanan AKM&Atik- Enge-Yimta ortaklığı aynı bölgede yeni bir dönüşüm projesine başlıyor.

Eminönü Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii restore ediliyor!

Restorasyona uğrayan yapılara bir yenisi Eminönü’nde eklendi. 537 yıllık tarihi Çandarlızade Atik İbrahim Paşa Camii’nin son cemaat mahfili ile iç kısımdaki pencerelerin tamamı PVC ile kaplanmış...

Yozgat Celal Atik Orta Okulu inşaatı bu yıl tamamlanacak!

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yapımına başlanan Celal Atik Orta Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, okul inşaatının bu eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için çalışanlardan söz aldı.

Alrazi Group İnşaat Otel Turizm İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi açıldı!

Alrazi Group İnşaat Otel Turizm İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi,M.Sadettin Atik Şube Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 15 Temmuz'da Küçükçekmece, Beşyol Mahallesi'nde açıldı.

2004 yılında Four Seasons ve Atik Paşa Yalısı 60 milyon dolara satılacakmış!

2004 yılında Mehmet Emin Karamehmet, TMSF'ye olan borcunu ödemek için Yapı Kredi Bankası'na bağlı Enternasyonal Turizm, Sultanahmet'teki Four Seasons ve Atik Ali Paşa Yalısı'nı 60 milyon dolara satma kararı almış.

1999 yılında Atik Paşalar Yalısı 30 milyon dolara satılmış!

1999 yılında Atik Paşalar Yalısı'nın 49 yıllığına devri için açılan ihalede yapılan nihai pazarlık sonunda tarihi yalı, 29 milyon 250 bin dolarlık (10 trilyon 62 milyar lira) en yüksek teklifle Sultanahmet Turizm A.Ş.'ye devredilmiş.

1998 yılında Atik Ali Paşa Yalısı satılacakmış!

1998 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından Devlet Konukevi olarak kullanılan Atik Ali Paşa Yalısı ihale yoluyla satılacakmış. Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan yalıya teklif verenlerden ''uluslararası oteller zinciri'' olma koşulu da aranı

validei-i atik medresi nerde Haberi

validei-i atik medresi nerde

İstanbul Belediyesi ilanları

Teminat 

Lira Kuruş

13    50 Üsküdar Validei Atik Medresesi kiraya,

 4     50 Beylerbeyi'nde Çamlıca caddesinde 3,5 nolu

         Hamidi Evvel Mektebi kiraya. . .

Yukarıda yazılı mahaller kiraya verilmek üzere açık müzayedeye konulmuştur. talip olanlar şeraiti anlamak üzere her gün, müzayedeye girmek için de hizalarında yazılı teminat akçeleriyle 16/10/934 salı günü saat 14.00'ta Üsküdar Kaymakamlığı ve belediye şubesi encümenine müracaatları...


(1935 yılında bir öğretmen maaşı ders yükü ve branşa göre 90 ile 140 lira arasında maaş alırken, kamuda birinci sınıf memuru 100 ile 150 arasında maaş almaktaymış, bir icra memuru 25 ile 40 lira arasında maaş alıyormuş bir hekim ise 120 ile 160 lira arasında maaş almaktaymış.)


Akşam Gazetesi 15 Teşirinievvel (Ekim) 1934


Abdullah Kutalmış Mızrak/Emlakkulisi.com      ...