07 / 05 / 2024

Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi

Vali olarak atanacaklarda; birinci sınıfa yükselmiş ve birinci sınıfa yükseldikten sonra birinci sınıfa yükselme niteliğini kaybetmemiş olma şartı aranıyor. Peki, valiler kararnamesi nedir? İşte yanıtı..

31 ili kapsayan vali atamalarında 12 ilin valisi merkeze alındı!

Vali atamaları hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 il valiliğini kapsayan kararla 12 ilin valisi merkeze alındı. Burdur, Bartın, Batman, Edirne, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Siirt valilileri merkeze alındı...

506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı...

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 2023 senesi adli ve idari yargıda mazerete dayalı güz kararnamesi doğrultusunda 506 hakim ve savcının görev yeri değiştiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Ücretsiz doğalgazın detayları tek tek belli oldu! Konutlarda doğalgaz ne zamana kadar ücretsiz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde açıklanan ücretsiz doğalgaza ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

Elektronik haberleşme ve su yapıları denetim hizmetleri ile ilgili tedbirleri içeren 140 sayılı OHAL Kararnamesi yayımlandı. Kararname kapsamında, GSM şirketleri, depremzedelerin borçlarını silmeleri ve OHAL süresince oluşan borçlardan feragat etmeleri durumunda, bu tutarları vergiden düşebilecek.

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

SGK’lılara yeni müjde! En az 6 bin TL hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu parayı hemen alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle beraber depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan 11 il için belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı.

İstanbul ve Ankara dahil 21 şehirde okullar tatil! Valiler peş peşe açıkladı! Yarın okullar açık mı, tatil mi?

Türkiye genelinde kar yağışı devam ediyor. Son dakika bilgilerine göre, yoğun kar yağışı nedeniyle dokuz şehirde okullar tatil edildi.

AYM Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ni Anayasa’ya aykırı buldu!

Ticaret Bakanlığına yetki veren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi AYM tarafından Anayasa’ya aykırı bulundu. İşte detaylar…

2022 tarım ve hayvancılık destekleri açıklandı! Hangi ürüne ne kadar destek ödenecek?

Çiftçinin dört gözle beklediği 2022 yılı tarım destekleri açıklandı. Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan, çiftçilere ödenecek desteklerin, 2023 yılı bütçesinden yapılacağı bildirildi. İşte detaylar.

Bütçede 100 milyon TL'yi aşan kararlar için yeni düzenleme

Hangi kanun ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi taslakları için etki analizi hazırlanacağı, düzenleyici etki analizi yapılırken uyulması gereken temel ilkeler, kurallar ve analiz raporunda yer alması gereken esaslar belirlendi.

Bitcoin'e Biden rüzgarı! Fiyatı 42 bin doları aştı

ABD Başkanı Joe Biden'ın tüketicinin korunması, finansal istikrar ile ulusal güvenliğin sağlanması amacıyla 5 gün önce imzaladığı kripto para kararnamesi Bitcoin'i piyasada adeta uçurdu.

Bitcoin, ABD kararnamesi etkisiyle yükselişe geçti! 

Bitcoin, yüzde 8,8 artışla 41 bin 874 dolara kadar yükseldi. Bugün sert bir ralli yapan kripto paralar, yükselişe geçti. Özellikle bitcoin, tekrardan 41 bin 500 doları aşarak, yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Fiyat farkı kararnamesi işe yaramazsa müteahhitlerin yüzde 80’i iflas edebilir!

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik inşaat sektörünü etkilemeye devam ettiriyor. Tacer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ümit, son dönemlerde dövize endeksli inşaat malzemelerine ilişkin açıklamalar yaptı.  

Valiler Kararnamesi Haberi

Valiler Kararnamesi

Valiler kararnamesi nedir?

Valiler, il genel idaresinin başı ve merciisi olup; vali olarak atanacaklarda; birinci sınıfa yükselmiş ve birinci sınıfa yükseldikten sonra birinci sınıfa yükselme niteliğini kaybetmemiş olma şartı aranıyor.


Valiler, İçişleri Bakanlığının inhası, Bakanlar Kurulunun kararı ve Cumhurbaşkanının tasdiki ile atanıyor. Peki valiler kararnamesi ne demektir?


Bakanlığın, hangi valiyi nereye atadığı, valiler kararnamesi ile duyuruluyor. Valiler kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanıyor.


Valiler Kararnamesi en son 16 Elül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararname ile, bazı valiler yer değiştirirken, bazı valiler ise merkeze alındı. 


Valiler Kararnamesi Örneği

16 Eylül 2014 tarihinde 29121 sayılı Resmi Gazete'de vali atama kararı yayımlandı. 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki hangi valiler yer değiştirdi?


ATAMA KARARI

Karar Sayısı : 2014/6780


Ekli listede görev yerleri ile...