04 / 05 / 2024

Valilerin teftiş ve denetleme yetkileri

Valilerin teftiş ve denetleme yetkileri

İlde Devletin ve Hükumetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan valilerin denetim yetkisi de bulunuyor. Peki valiler neyi denetler?

1952'de vali denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'ndaki belediye ucuz evleri kontrol edilmiş!

1952 yılında vali ve belediye başkanı denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'nda yer alan belediye ucuz evleri kontrol ve teftiş etmiş.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği, bugünkü 30823 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Yönetmeliği, 30823 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 20 müfettiş yardımcısı alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında görevlendirilmek üzere 20 müfettiş yardımcısı alımı yapacak. Kadroya yazılı ve sözlü sınavla atama gerçekleştirilecek. 

Cihan Sadık Yürek, Çevre ve Şehircilik'teki görevinden alındı!

Resmi Gazete'de yer alan karara göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Müfettişi Cihan Sadık YÜREK, başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı..

İnşaat teftişlerinde 5 bin 646 durdurma kararı verildi!

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişler sonucunda 5 bin 646 işyerinde işin durdurulması yönünde karar alındığını açıkladı.

İnşaatlara büyük teftiş geliyor!

İnşaat sektöründeki iş güvenliği sorunu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 544 müfettişle yurt çapındaki inşaatlarda ekim ayı boyunca sürecek büyük bir teftiş programına hazırlanıyor.

Hangi valilerin yeri değişti?

16 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de vali atama kararı yayımlandı. 15 Eylül 2014 tarihli ve 2014/6780 sayılı Kararname gereğince, birçok valinin yeri değişti. Peki, hangi valilerin yeri değişti?

Valilerin denetim yetkisi!

İlde Devletin ve Hükumetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanan valilerin denetim yetkisi de bulunuyor. Peki valiler neyi denetler?

Bülent Arınç: Asansör kazası için Başbakanlık Teftiş Kurulu görevlendirilecek!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Başbakanımız görüşmelerin sonunda bir karar verdi. O da kendi yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecektir" dedi.

Torun Center'ı Başbakanlık Teftiş Kurulu inceleyecek!

Arınç, asansör kazasına ilişkin, "Başbakanımız yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirecektir" dedi ve Bakanlar Kurulu'nda, İş Güvenliği Eylem Planı hazırlanması ve kamuoyuna açıklanması yönünde karar alındığını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair Tüzük, 6 Ağustos 2014 tarihinde 29080 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Tüzüğünde yapılan değişiklikler..

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği değişikliği tam metni!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 12 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliği değişikliği tam metni...

Valilerin teftiş ve denetleme yetkileri Haberi

Valilerin teftiş ve denetleme yetkileri

Valilerin denetim yetkisi!

Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası olarak tanımlanıyor.


Valiler, ilin genel idaresinden her Bakana karşı ayrı ayrı sorumlu oluyor. Bakanlar, Bakanlıklarına ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat veririyor. 


Bakanlıklar ve tüzelkişiliği haiz genel müdürlükler, il genel idare teşkilatına ait bütün işleri doğrudan doğruya valiliklere yazarlar. 


Valilikler de illere ait işler için ilgili Bakanlık veya tüzelkişiliği haiz genel müdürlüklerle doğrudan doğruya muhaberede bulunurlar. Ancak valiler hesabata ve teknik hususlara ait işlerde idare şube başkanlarına vali adına imza yetkisi verebilirler. 


Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevli oluyor. Valilerin yetkileri arasında teftiş ve denetleme yetkiside...