28 / 07 / 2024

Van depreminin faturası

Van depreminin faturası

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de iki büyük depremin meydana geldiği Van'ın yeniden inşası için 6 milyar lira harcandı.

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum: Van'da 26 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van depreminin üzerinden geçen süreçte yaklaşık 26 bin konutu tamamlayarak depremzedelere teslim ettiklerini dile getirdi.

Van’da yıkılan 254 konuttan 15’i sigortalı!

2011'de yaşanan depreminin ağır yıkıma neden olduğu Van’da, sigortalı konut sayısının azlığı sigortacıları bile şaşırttı...

Van deprem ve kentsel dönüşüm çalıştayı sona erdi!

Van Büyükşehir Belediyesinin Van depreminin yıldönümünde gerçekleştirdiği “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” dün son erdi.

Van depreminin izleri silindi!

2011 yılında yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında tamamen yıkılan Van'da depremin izleri 6 yılda sarıldı. Şehir şimdi modern bir görünüme kavuştu.

Mustafa Dündar: Osmangazi'de 70 bin kişilik şehir inşa ettik!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Marmara ve Van depreminin ardından ülkemizde kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığına dikkat çekerek "Yaklaşık 70 bin kişilik yeni bir şehir inşa ettik" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Yepyeni bir Van inşa edildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada; bugünün Van depreminin yıl dönümü olduğunu anımsattı. Başbakan Davutoğlu, Van'da depremin ardından kısa sürede 17 bin 843 konut yapıldığını, yepyeni bir Van'ın inşa edildiğini kaydetti.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı. Van depreminin ardından gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde. Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Van depreminin ardından gündeme gelen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Van'da konut sorunu devam ediyor!

Çocuk Derneği, Van depreminin 3. yıl dönümünde barınma, ekonomik durum, psikososyal ve eğitim alanlarda yaşanan sorunları ele alan bir rapor yayınladı.Van'da konut sorunu devam ediyor.

Van’da konut sorunu devam ediyor!

Gündem Çocuk Derneği, Van depreminin 3. yıl dönümünde barınma, ekonomik durum, psikososyal ve eğitim alanlarda yaşanan sorunları ele alan bir rapor yayınladı. Rapora göre, çocuklar hâlâ barınma, eğitim ve psikolojik destek olanaklarından yoksun.

Yıkıma ve kamulaştırmaya 983 milyon gitti!

VAN depreminin ardından gündeme gelen kentsel dönüşümün Türkiye genelindeki bilançosu ortaya çıktı. Bugüne kadar 37 şehirde 1 milyon 58 bin kişinin yaşadığı 6 bin 939 hektarlık bölge "riskli alan" ilan edildi.

Van depreminin faturası Haberi

Van depreminin faturası

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de iki büyük depremin yaşandığı Van'ın yeniden inşası için şimdiye kadar 6 milyar lira harcandı.


AA muhabirinin AFAD yetkililerinden aldığı bilgiye göre, il merkezi ve ilçelerde çok kuvvetli hissedilen Van depremlerinde, 644 kişi hayatını kaybederken, bin 966 kişi yaralandı.


Arama kurtarma ekipleri ise 252 vatandaşı enkazdan sağ çıkardı.


-37 atom bombasına denk enerji açığı


Depremlerden sonraki bir yıl boyunca her gün ortalama 180 olmak üzere toplam 11 bin artçı deprem meydana geldi. Van depremleri, artçı depremleriyle 37 atom bombasına denk enerji açığa çıkardı.


Van depremlerinde Türkiye, AFAD koordinasyonunda kurum ve kuruluşları, STK'ları, özel sektörü, üniversiteleri ve halkıyla başarılı sınav verdi. 


AFAD, Bütünleşik Afet Yönetim Sistemi'nin iyileştirme safhası dahilinde kurup yönettiği 35...