02 / 05 / 2024

van depreminin maliyeti

van depreminin maliyeti

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan ve 644 vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından yapılan iyileştirme ve yeniden yapılanma çalışmalarının maliyeti 5 milyar liraya ulaştı.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum: Van'da 26 bin konutu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Van depreminin üzerinden geçen süreçte yaklaşık 26 bin konutu tamamlayarak depremzedelere teslim ettiklerini dile getirdi.

Van'da 2020 Ocak’ta 584 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı değerlendirme raporunda, Van’ın, konut satış rakamları, İnşaat maliyeti oranlarını kamuoyu ile paylaştı...

Van’da yıkılan 254 konuttan 15’i sigortalı!

2011'de yaşanan depreminin ağır yıkıma neden olduğu Van’da, sigortalı konut sayısının azlığı sigortacıları bile şaşırttı...

İstanbul depreminin maliyeti 50 milyar doları geçer!

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul depreminde milli gelirin yüzde 10 küçüleceğini dile getirerek, “Sanayi tek bölgeye toplanmasın dedik, dinlemediler. Deprem güçlü bir bakanlık bünyesine alınmalı” dedi.

Kıvanç Tatlıtuğ köpekleri için ev yaptırdı!

Kıvanç Tatlıtuğ köpeklerinin rahat hareket etmesi için evinin bahçesine küçük bir ev daha yaptırdı. Bu küçük evin maliyeti 50 bin TL. 

Van deprem ve kentsel dönüşüm çalıştayı sona erdi!

Van Büyükşehir Belediyesinin Van depreminin yıldönümünde gerçekleştirdiği “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” dün son erdi.

Van depreminin izleri silindi!

2011 yılında yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında tamamen yıkılan Van'da depremin izleri 6 yılda sarıldı. Şehir şimdi modern bir görünüme kavuştu.

Mustafa Dündar: Osmangazi'de 70 bin kişilik şehir inşa ettik!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Marmara ve Van depreminin ardından ülkemizde kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazandığına dikkat çekerek "Yaklaşık 70 bin kişilik yeni bir şehir inşa ettik" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Yepyeni bir Van inşa edildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HAK-İŞ Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada; bugünün Van depreminin yıl dönümü olduğunu anımsattı. Başbakan Davutoğlu, Van'da depremin ardından kısa sürede 17 bin 843 konut yapıldığını, yepyeni bir Van'ın inşa edildiğini kaydetti.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı. Van depreminin ardından gündeme gelen 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde. Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Van depreminin ardından gündeme gelen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.

Van'da konut sorunu devam ediyor!

Çocuk Derneği, Van depreminin 3. yıl dönümünde barınma, ekonomik durum, psikososyal ve eğitim alanlarda yaşanan sorunları ele alan bir rapor yayınladı.Van'da konut sorunu devam ediyor.

van depreminin maliyeti Haberi

van depreminin maliyeti


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkililerinden alınan bilgiye göre, depremlerin ardından Van genelinde 200 binden fazla konut, işyeri ve ahır incelenerek, hasar tespit işlemi gerçekleştirildi.


İncelenen yapıların yüzde 26'sının ağır hasarlı, yüzde 8'inin orta hasarlı, yüzde 36'sının az hasarlı ve yüzde 30'unun da hasarsız olduğu tespit edildi.


Hak sahipliği ve borçlandırma çalışmaları sonucunda, 31 bin 306 hak sahibi, konut, ahır ve işyeriyle ilgili kanun kapsamındaki yardımlardan yararlanmaya hak kazandı. 


Van, Erciş ve Edremit'in merkez mahalleleri ve beldeleriyle merkeze bağlı köylerindeki 255 yerleşim yerinde hak sahipliği çalışmaları 25 Ocak-25 Eylül 2012 tarihinde yapıldı.


Toplam 36 bin 500 ailenin talep ve taahhütnamesi alındı, ekleriyle birlikte yaklaşık 190 bin evrak Mahalli Hak Sahipliği İnceleme Komisyonu'nca incelenerek, hak sahibi kabul edilenler belirlendi. 


-Evini yapana yardım...