30 / 04 / 2024

Van Gölü turizm

Van Gölü turizm

Türkiye'nin en büyük gölü olan ve bölge halkı tarafından "deniz" olarak adlandırılan Van Gölü'nün kıyı kesimlerinde yaşanan gözle görülür çekilme, özellikle sahil şeridinde yaşayan insanları tedirgin ediyor.

Cevdet Yılmaz: Van'da yatırım patlaması yaşanacak!

Cevdet Yılmaz, Van’ın turizm açısından müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Kayak merkezi, marinası, müzesi ve fuar merkeziyle Van cazibe merkezi oluyor” dedi

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

Soygül Turizm Ve Organizasyon Limited Şirketi Kuruldu!

Soygül Turizm Ve Organizasyon Limited Şirketi Beyoğlu’nda 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Hasan Gülmen ve Selin Soyyılmaz ortaklığıyla  kuruldu.

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sezayir Yüksel tarafından kuruldu.

Gül Gül Gayrimenkul Danışmanlık Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gül Gül Gayrimenkul Danışmanlık Ve Turizm Ticaret Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Gül Gül tarafından kuruldu.

Gül Evim Emlak İnşaat Gıda Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Gül Evim Emlak İnşaat Gıda Turizm Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Kılıç tarafından kuruldu.

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ozf Grup Emlak İnşaat Gıda Turizm Tarım Sağlık Eğitim Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 90 bin TL sermaye bedeli ile İlker Doğan, Kadir Çitil ve Süleyman Çağrı Avcu ortaklığında kuruldu.

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Gül Sarıgül Turizm Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te Abdullah Başaran ve Murat Kürt ortaklığı tarafından kuruldu.

Mh Gül Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mh Gül Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Mehmet Gül ve Haluk Gül ortaklığında kuruldu.

Sahra Gül Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahra Gül Turizm İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Gülüstan Bulut tarafından kuruldu.

Saklıgöl Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Saklıgöl Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de İLyas Gençoğlu ve Naim Gençoğlu ortaklığında kuruldu.

Gürsel Turizm borsada ne zaman işlem görecek? Gürsel Turizm halka arz sonuçları açıklandı!

Gürsel Turizm’in borsada işlem göreceği tarih merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan Gürsel Turizm, halka arz ediliyor. İnfo Yatırım aracılığında 3-4 Mart tarihlerinde Borsa'da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle gerçekleşti.

Van Gölü turizm Haberi

Van Gölü turizm


İklim değişikliğine bağlı olarak seviyesi belirli periyotlarda değişen Van Gölü, son 15 yılın en büyük su kaybını yaşıyor.


Türkiye'nin en büyük gölü olan ve bölge halkı tarafından "deniz" olarak adlandırılan Van Gölü'nün kıyı kesimlerinde yaşanan gözle görülür çekilme, özellikle sahil şeridinde yaşayan insanları tedirgin ediyor.


Eski iskelelere ait kalıntıların ve birçok kayalığın ortaya çıktığı gölde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Doğu tarafından yapılan araştırmalarda da bu yılki su kaybının 2 metreyi geçtiği belirlendi. AA muhabirine, su seviyesindeki düşüşle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Doğu, son yıllarda yaşanan düşüşün binlerce yıldır olagelen doğal bir işleyiş olduğunu belirtti.


Düşüşün anormal bir durum olmadığını anlatan Doğu, "Göl seviyesinin ve özellikle kapalı göllerin tüm dünyada bilinen bir gerçeği...