03 / 05 / 2024

van imar yetkisi

van imar yetkisi

Van’da 2010 yılından bu yana bitirilmeyi bekleyen çevre yolu ve 2011’de yaşanan depremlerden sonra bir türlü çözülemeyen imar planı ve 18. Madde uygulaması yetkisi artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi.

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Van Gevaş'a imar müjdesi!

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşlara imar müjdesi verdi. 

Van Bahçesaray'ın imar sorunu çözüme kavuşuyor!

Van Büyükşehir Belediyesi, Bahçesaray İlçesi’nin imar problemlerini çözmek için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özvan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas’ı ziyaret ederek ilçenin imar durumu hakkında bilgi aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Van'da gündem Erciş'in imar planları!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında imar ve şehircilik toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erciş'in imar ve şehircilik konularının görüşüldü.

Murat Kurum: Boğaziçi'nde imar yetkisi zaten İBB'de değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Boğaziçi'nde imar yetkisini alma durumu söz konusu değildir. Şu an yetki zaten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir" diye konuştu...

Büyükşehirlerde büyük değişim başlıyor!

Büyükşehir Belediyeleri Taslağı’na göre ilçeler merkez ve taşra olarak ikiye ayrılacak. Taşra ilçelerine ayrı bütçe ayrılacak. Belediye ve bakanlık dışında kimsede imar yetkisi olmayacak.

Van'da bazı alanların yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığında!

Van İlinde Bulunan Bazı Alanların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yetkilendirildiği Alan Olarak Belirlenmesine İlişkin Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İSO Başkanı'ndan imar barışını uzatma çağrısı!

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, imar barışı ödemeleri için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı sağlanması çağrısında bulundu. 

Van Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından düzenlenen toplantıda imar konuşuldu.

Van'da 13 bin kişi imar başvurusu yaptı!

Kaçak yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Van'da 13 bin kişi imar barışı başvurusu yaptı.

van imar yetkisi Haberi

van imar yetkisi

Van’da 2010 yılından bu yana bitirilmeyi bekleyen çevre yolu ve 2011’de yaşanan depremlerden sonra bir türlü çözülemeyen imar planı ve 18. Madde uygulaması yetkisi artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi.


Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk’ün girişimleri neticesinde Van’ın çevre yolu ile birlikte imar ve diğer şehir düzenlemeleriyle ilgili yetkinin Van Büyükşehir Belediyesinden alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmesi Resmi Gazetede yayınlandı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Masum Semerci, kararın çevre yolu için start alınacağı anlamına geldiğini belirterek, “Van ilinde 2011 yılında yaşanan deprem sonrasında Bakanlığımız ile Van Belediye Başkanlığı arasından imzalanan protokol ile Van İli Merkez ve Çevresi Revizyon İlave İmar Planı ve 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Madde uygulaması çalışmaları Çevre ve...