30 / 04 / 2024

Van'da gündem Erciş'in imar planları!

Van'da gündem Erciş'in imar planları!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında imar ve şehircilik toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erciş'in imar ve şehircilik konularının görüşüldü.



Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında imar ve şehircilik toplantısı düzenlendi.

Şehrivan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Belediye'nin yaptığı açıklamada merkez ilçeleri ve Erciş'in imar ve şehircilik konularının görüşüldüğü toplantı gerçekleşti.

Vali Mehmet Emin Bilmez'in yanı sıra¸ Edremit Kaymakamı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhammet Fuat Türkman, Edremit, Erciş, İpekyolu ve Tuşba Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanlarının atıldığı toplantıda, 20 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe giren İmar Kanunundaki değişiklikler görüşüldü. 

Parsel bazlı tadilatların kanuni olarak ortadan kalkması, çevre yolu etabını ilgilendiren bölgelerin imar planları ve imar uygulamaları ile merkez ilçelerin imar planlarında ticari sirkülasyonların artacağı caddelerde plan revizesi kararlarının alındığı toplantıda, yeni imar yollarının açılmasına karar verildi. 

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu da ilçede gerçekleşen imar çalışmaları ile ilgili bir sunum düzenlendi. İmar sorunlarının çözümüyle ilgili yapılacak çalışmaların uygulamaya konulması için birimlere gerekli talimatı veren Bilmez,  bölgenin gelişimi için önemli olan imar ve şehircilikle ilgili sorunların çözümü için bu toplantıların düzenli yapılacağını belirtildi.
 


Geri Dön