02 / 05 / 2024

Van kalesi müze

Van kalesi müze

Van'da 2011 yılında depremde hasar gören müze binasının yerine Van Kalesi'nin yakınlarında yapılan yeni müze binasının inşaatı tamamlandı. 

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Van Urartu Müzesi açılışa hazır!

Van’da meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Van kalesi müze Haberi

Van kalesi müze

Kalkınma Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van'da inşa edilen Van Müzesi'nin binası tamamlandı. Yeni müze binasına yılda 1.5 milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen depremlerde eski müze binası hasar görmüştü. Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van Kalesi'nin kuzeyine yeni bir müze binası inşa edildi. 

İpekyolu ilçesinde bulunan yeni bina 21 milyon liraya mal oldu. Eski müze binasından taşınan başta Urartular olmak üzere, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok döneme ait 2 bin 524 eser, ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucu yeni yerlerine yerleştirildi. 

Kısa süre önce ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan müzede, tarihi dönemleri yansıtan canlandırma birimlerinin yanı sıra 23 hol, çocuklar için arkeopark eğitim alanları, kafeterya, kütüphane ve dinlenme alanları...