27 / 07 / 2024

van köylerinin çehresi değişti

van köylerinin çehresi değişti

Van depreminin ardından Van merkez ile bağlı olan ilçe ve köylerde halka yeni, modern, depreme dayanaklı konutlar yapılması ve teslim edilmesi çalışmaları devam ediyor..

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

Tkt Yapı Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tkt Yapı Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Avcılar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Kıvanç Kılıç ve Onur tunçer ortaklığında kuruldu.

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!

Kırıkkale Valiliği'nce başlatılan "En Güzel Köy Benim Köyüm" projesi kapsamında köylerin bütün eksikleri gideriliyor ve köylerin çehresi değişiyor.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

İşte Kanal İstanbul'un geçeceği köyler!

Güzergâhı belli olan Kanal İstanbul projesi, Dursunköy ve Baklalı köylerinin kıyısından geçecek. Burada arazisi olan köylüler, sevinçle projeyi bekliyor..

Van Erciş'in çehresi yeni projelerle değişiyor!

Van'ın Erciş Belediyesi, vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla geliştirdiği projeleri hayata geçiriyor.

Milas Canyon Ranch kapandı!

Milas köylerinin denizle buluştuğu 5 milyon metrekarelik alan üzerinde yükselen, 250 milyon dolar yatırımla tamamlanan Milas Canyon Ranch kapandı.

Kırıkkale'nin Büyükavşar ve Küçükavşar köylerinin yol sorunu TBMM'de!

CHP'li Bayraktutan, Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar ve Küçükavşar köyleri arasındaki yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kırıkkale'deki Büyükavşar-Yaylayurt köylerinin yol sorunu TBMM'de!

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar ve Yaylayurt köyleri arasındaki yol sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kırıkkale'deki Büyükavşar-Dağobası köylerinin yol sorunu meclis gündeminde!

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Büyükavşar-İmirli-Dağobası köyleri arasındaki yol sorunu meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İsrail'de yıkım çatışması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail’deki bazı Filistin köylerinin yıkılması talimatı vermesi üzerine çatışmalar büyüyor.

Niğde Ulukışla köylerinin yol sorunu mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ilçesinin bazı köylerinin yol sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Tekirdağ'ın köylerinin otantik havası bozulmayacak!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Malkara ilçesinde bazı incelemelerde bulundu. Başkan Albayrak Büyükşehir olarak köylerin otantik havasını bozmayacak yatırımlar yapmak istediklerini söyledi.

van köylerinin çehresi değişti Haberi

van köylerinin çehresi değişti

Van depreminin ardından Van merkez ile bağlı olan ilçe ve köylerde halka yeni, modern, depreme dayanaklı konutlar yapılmaya ve teslim edilmeye devam ediyor. Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Depremin ardından ilimizde ve depremde zarar gören ilçelerimizde yapılan TOKİ konutları ve köylerde yapılan konutlar ile birlikte şehrin ve köylerin adeta çehresi değişirken, vatandaşlar ise teslim aldıkları konutlarında huzur ve güven içinde oturmaya başladı. Depremin ardından 3. seneye yaklaşılırken, geçen bu süre içinde halka konut yapımı için kurumumuzun verdiği maddi destek olan Evini Yapana Yardım(EYY) ile yeni konutlar yapıldı. İlde ve ilçeye bağlı Erciş ve Edremit ilçeleri ile köylerde hak sahiplerine teslimleri gerçekleştirilen ve yapımı süren konutların yapımı halen devam etmekte olup; bu kapsamda Van merkeze bağlı...