23 / 07 / 2024

van kültür turizmi

van kültür turizmi

Van' da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılından itibaren bölgede inanç turizmini geliştirme amaçlı yapılan restorasyon çalışmaları, turist sayısında hızlı bir yükselişin önünü açtı...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! Başvurular ne zaman başlayacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 55 KPSS puanıyla 3 Bahçıvan, 82 Temizlik Personeli, 64 Şoför olmak üzere toplamda 149 sözleşmeli personel alacak! Peki, başvurular nasıl yapılacak? İşte başvuru koşulları ve tarihine ilgili tüm detaylar...

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Van Ilgın Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Van'ın Ilgın ilçesinde yapılması planlanan Ilgın Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. Belediye Başkanı Mehmet Karahan, dev tesis ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Esenyurt Belediyesi'nden Van'a kültür ve yaşam merkezi!

Van'da İstanbul'un Esenyurt Belediyesinin "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında yaptıracağı kültür ve yaşam merkezi ile parkın temeli atıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

Van Erciş Kültür Merkezi'nin temeli Nisan'da atılacak!

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Erçiş'te inşa edilecek kültür merkezinin ihalesinin nisan ayında gerçekleşeceğini ve temelinin atılacağını söyledi.

Van Erciş'e kültür merkezi geliyor!

Van’ın Erciş ilçesinde 27 bin metrekare toplam alana sahip kültür merkezi projesinin temeli bu yıl atılacak. Projede sergi alanları, tiyatro, sinema, konferans ve konser salonu gibi sosyal alanlar bulunacak.

İzmir Beydağ Kültür Merkezi için ilk kazma haftaya vurulacak!

İzmir’de, Beydağ Barajının turizmi için yapılan projenin 1 milyon TL hibe almaya hak kazanmasının ardından, kültür merkezi için çalışmaların haftaya başlayacağı duyuruldu.

Van Çatak Belediyesi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Van’ın Çatak ilçesinde belediye tarafından yıl içerisinde tamamlanması planlanan Belediye Kültür Merkezi’nin temeli atıldı.Çok amaçlı olarak planlanan merkez 4 kat halinde bin 700 metrekare alana inşa edilecek.

Van'da Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı başladı!

Van'da Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ( DAP ) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ( DAKA ) ortaklaşa yürüttüğü "Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı" başladı.

van kültür turizmi Haberi

van kültür turizmi


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2005 yılından itibaren bölgede inanç turizmini geliştirme amaçlı yapılan restorasyon çalışmaları, turist sayısında hızlı bir yükselişin önünü açtı.


Van Gölü'ndeki adayla aynı adı taşıyan ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon 310 bin lira restorasyonu ve çevre düzenlemesine harcama yapılan Akdamar Kilisesi, her geçen gün artan yabancı turist ziyaretçisi ile kentin inanç turizminde etkin rol almasını sağlıyor.


Ermeniler için önemli dini merkezlerden olan ve Van Gölü'ndeki ada ile aynı adı taşıyan Akdamar Kilisesi, bugüne kadar yapılan restorasyon ve çevre düzenlemeleriyle her yıl ziyaretçi sayısını artırarak kente yapılan yatırımların meyvesini veriyor.


Akdamar Adası'nda, Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yıllarında yaptırılan Akmadar Kilisesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20 Mayıs 2005 yılında başlatılan ve 21 Temmuz 2006'da tamamlanan restorasyonun...