03 / 05 / 2024

Van okul inşaatı

Van okul inşaatı

Van Teknik Elemanlar Derneği'ne (VANTED) üye gönüllü mühendisler, merkeze bağlı Kevenli köyündeki iki derslikli Kevenli İlköğretim Okulunu boyadı. Mühendisler, öğrencilerle de bol bol sohbet etme imkanı buldu...

1945'te İstanbul'da yapılacak 16 okul inşaatı için 70 milyon lira harcanmış

1945 yılında İstanbul'da 16 yeni sanat okulunun yeri belirlenerek inşaat çalışması için 70 milyon lira bütçe ayarlanmış.

Van Edremit Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Van'ın Edremit ilçesinde hayata geçirilecek millet bahçesi projesi için düğmeye basıldı. Proje dahilinde millet bahçesinin inşaatı başladı. 

Van Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Van'da hayata geçirilen projeler hakkında bilgi veren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, Van Millet Bahçesi'nde inşaat çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Bağcılar Belediyesi 15 okul inşaatı için çalışmalara başladı!

İstanbul Valiliği, Bağcılar Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Bağcılar'a 15 okul yapılması için çalışmalara başlandı. 

Bahçelievler'de okul inşaatında göçük!

Bahçelievler Çavuşpaşa Caddesi'nde Bağlar Ortaokulu'nun inşaatında göçük meydana geldi. Göçük sonrası bir işçi toprak altında kaldı. 

Van'da 100.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Van İli Tuşba Belediye Başkanlığı kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhale 3 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Portekiz Ankara büyükelçisinden inşaat yatırımı çağrısı! 

Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Portekiz ve Türk şirketlerine inşaat ve turizm alanında iş birliği yapması konusunda çağrıda bulundu. 

Tamamlanamayan ve inşaatı devam eden okul binaları TBMM'de!

Türkiye genelinde taahhüt edilen süre içinde tamamlanmamış ve inşaatı devam eden okul binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris İçmeler'de okul inşaatı tartışması!

Marmaris İçmeler'de 1987'de İnayet Coşkun Kodak ile 1993 yılında Kamil Acarer’in yaptırdığı 1000 öğrencinin okuduğu 2 okul depreme dayanıksız olması sebebiyle kapatılmıştı. Peki yeni okulların inşaatı ne zaman başlayacak?

Van'da inşa edilen hastanelerdeki son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Van'da 50 yataklı Amatem-Çamatem sağlık tesisimizi bu yıl tamamlayacağız. 75 yataklı Çaldıran hastanemizin inşaatında yüzde 95 seviyelerine geldik. Bahçesaray ilçe hastanemizin arsa sorunu çözüldü" dedi.

Kastamonu'da bir inşaat işçisinin hayatını kaybetmesi meclis gündeminde!

Kastamonu'da bir okul inşaatı sırasında bir işçinin hayatını kaybetmesi ve iş güvenliğine yönelik denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...  

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Van okul inşaatı Haberi

Van okul inşaatı

Kevenli İlköğretim Okulu öğretmeninin, okulun bakımsız olduğunu VANTED Genel Sekreteri Emin Telli'ye iletmesinin ardından dernek üyesi mühendisler, boya ve fırçalarını alarak okula gitti.


Okul önünde dernek üyelerini karşılayan öğrencilerle beraber 2 derslikli köy okulunun boyasını yapan mühendisler, öğrencilerle de bol bol sohbet etme imkanı buldu.


VANTED Başkan Yardımcısı Ziya Ekendi, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.


Dernek olarak eğitim alanındaki faaliyetlerinin devam edeceğini vurgulayan Ekendi, şöyle konuştu:


"Öğretmenimizin talebi üzerine okulun iç ve dış cephe boyasını yapmak istedik. Öğrencilerimizin temiz ve nezih bir ortamda eğitim görmesi bizi mutlu edecek. Bunun için derneğe üye mühendislerimizle fırçamızı, boyamızı alıp köye geldik. Okulu boyamaya başladık. İnşallah öğrencilerimiz pazartesi günü yeni boyanmış okullarında eğitim görecek."


Öğrencilere kırtasiye ve burs yardımlarının da devam...