16 / 06 / 2024

Van Şabaniye yolu açılış

Van Şabaniye yolu açılış

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Bölge İdari Mahkemesi kararı ile 2008 yılında kapatılan Şabaniye yolunda yaşanan trafik kazalarının ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldığı belirtildi.

1941 yılında Van-İran arası 320 km'lik demir yolu ulaşımı!

1941 yılında İran ile Van Gölü sahilindeki Kapyan şehrine kadar ulaşacak toplam 320 km'lik demir yolu ulaşımı yapılması planlanmış.

Adil Karaismailoğlu: Nahçıvan tarafına bir demir yolu planlanlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Azerbaycan'daki yeni gelişmeler sonrası Nahçıvan tarafına bir demir yolu planlandığını ve etüt plan çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Van'da yolu dar olan okul için hayırseverler arazi bağışladı!

Van'ın Erciş ilçesinde yolu dar olan okul için 2 dönüm arazi bağışlayan iki aile, duvarların yıkılması ve yol genişletme çalışması yapan ekiplere de yardımcı oldu.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van Sebze Hali bitişiğindeki dükkanlar kiralandı!

Van Büyükşehir Belediyesi, Şabaniye Mahallesi Sebze Hali bitişiğindeki 31 dükkanı kiraladı.

Erciş'in sahil yolu projesine 1 milyon liralık destek!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Erciş Belediyesi tarafından yürütülen ‘Sahil Yolu’ projesine 1 milyon liralık destek müjdesi verdi.

Erciş Sahil Yolu Vitrin projesi hayata geçiyor!

Van Erciş Sahil Yolu Vitrin projesi hayata geçiyor. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin, Sahil Yolu projesi için açıklamalarda bulundu.

Van'ın yeni otogarı Averek'e yapılmalı!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'a yeni yapılacak otogarın yeriyle ilgili açıklamalarda bulundu. İlhan, yeni otogarın Averek yolu yakınlarında yapılması gerektiğini söyledi.

Van çevre yolu ve imar yetkisi artık Bakanlık'ta!

Van’da 2010 yılından bu yana bitirilmeyi bekleyen çevre yolu ve 2011’de yaşanan depremlerden sonra bir türlü çözülemeyen imar planı ve 18. Madde uygulaması yetkisi artık Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi.

Van Şabaniye yolu hizmete açıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Bölge İdari Mahkemesi kararı ile 2008 yılında kapatılan Şabaniye yolunda yaşanan trafik kazalarının ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldığı belirtildi.

Van Çevre Yolu imar planı masaya yatırıldı!

Çevre Yolu ve 18. Madde masaya yatırıldı Van Ekonomi Konseyi; çevre yolu, imar planı ve 18. madde uygulamalarının bir an önce çözüme kavuşturulması için toplandı.

Van Gölü Ekspresi 5 ay sonra yeniden seferlere başladı!

Tatvan-Muş-Bingöl-Ankara arası tren seferleri, beş ay aradan sonra yeniden başladı. Tatvan-Muş-Bingöl (Kale)-Genç-Elazığ-Malatya-Sivas ve Kayseri güzergâhından Ankara’ya sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Muş-Tatvan arasındaki demir yolu yenileme çalışmaları

Van Şabaniye yolu açılış Haberi

Van Şabaniye yolu açılış


Van Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, yıllardır kapalı olan Şabaniye yolunun trafiğe açılması sürecini tamamladı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Bölge İdari Mahkemesi kararı ile 2008 yılında kapatılan Şabaniye yolunda yaşanan trafik kazalarının ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, “Belediye bu kapsamda 24 Ekim 2014 tarih ve 523 sayılı Büyükşehir Belediye Encümen kararıyla yolun kapalı olan kısmı ile ilgili 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesine istinaden geri dönüşüm ve yeni uygulama işlemi yaptı. Yapılan bu uygulamalar ve taraflarla yapılan görüşmeler sonucunda bugün itibariyle çalışmalar tescil edilip ve yolun kapalı olan kısmı özel mülkiyetten arındırılıp kamu kullanımına kazandırıldı. Yolun tekrar trafiğe açılması çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda karayollarına gerekli yazışmalarını yaparak bu yolda bulunan bariyerlerin kaldırılması...