20 / 05 / 2024

van su eylemi

van su eylemi

Van depreminin yaraları 3 yıldır kapanmadı.Kalecik TOKİ'de kalan yaklaşık 150 kadın, erkek ve çocuk ellerine aldıkları su bidonlarıyla Van-Erciş karayolunu yarım saat boyunca trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

Gregory Van der Wiel 4.5 milyon dolar dolandırıldı!

Daha önce Fenerbahçe'de top koşturan Hollandalı futbolcu Gregory Van der Wiel’i 4.5 milyon dolar dolandırmakla suçlanan ünlülerin menajeri Ümit Akbulut ve ortağı Sinan Siner için iddianame hazırlandı. 

Van Gölü için 100 milyon liralık arıtma tesisi yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon İdaresinden (VASKİ) yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yıllardır beklediği arıtma tesisinin tam kapasite ile çalışması için düğmeye basıldı. 

Van Sımırlı Göleti inşaatında sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Van’da inşa edilen Sırımlı Göletinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Orman ve Su İşleri'nin Van yerleşkesi için kamulaştırma!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Van Yeni Yerleşkesi İnşaatı İşi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ahmet Sakızoğlu’na her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis cezası!

Antalya'da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan müteahhit Ahmet Sakızoğlu'na, ceza yağdı. Sakızoğlu, her bir dolandırıcılık eylemi için 3 yıl hapis ve 1200′er lira para cezasına mahkum edildi.

Enerjisa'nın yeni CEO'su Kıvanç Zaimler oldu!

Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Yetik Mert'in 29 Şubat itibariyle görevinden ayrılma kararı almasının ardından bu göreve şirket bünyesindeki Satış Şirketleri Genel Müdürü Kıvanç Zaimler'in atanması uygun görüldü.

Tunceli Ovacık Munzur Su Fabrikası kapatıldı!

TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde 2005 yılında 240 işadamının bir araya gelerek kurduğu Munzur Su Fabrikası, 45 işçisinin bir ay önce başlattığı iş bırakma eylemi nedeniyle süresiz olarak üretime ara vermesinin ardından kapatıldı.

Van F Tipi Cezaevi önüne bekleme salonu inşa edildi!

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden uzak olan Van F Tipi Cezaevi önünde ziyaretçiler için özel bir bekleme salonu yaptı. Bekleme salonunda, gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su ücretsiz verilecek.

VASKİ'den inşaatlara şartlı abone uygulaması!

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Kurulu'nda inşaat ruhsatı bulunmayan yerlerde ''şartlı abone'' yapılabileceği kararı alındı.

Van Erciş su arıtma tesisi hızla ilerliyor!

Van'da, Avrupa Birliği'nin (AB) hibe desteğiyle yapımı süren Erciş Su Arıtma Tesisi Projesi ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

van su eylemi Haberi

van su eylemi

Van'da TOKÎ tarafından depremzedeler için Kalecik Mevkiinde yaptırılan konutlarda su sorununlannın çözülmediğini belirten aileler Van-Erciş karayolunu trafiğe kapatıp eylem yaptı. 

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 "de meydana gelen Richter ölçeğine göre, 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra TOKİ tarafından Kalecik'te yapılan ve 2 bin 458 ailenin yaşadığı TOKİ konutlarında su sıkıntısı bitmedi. Kalecik TOKİ'de kalan yaklaşık 150 kadın, erkek ve çocuk ellerine aldıkları su bidonlarıyla Van-Erciş karayolunu yarım saat boyunca trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yolun trafiğe kapatılması üzerine çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Yolu bir süre trafiğe kapatan eylemciler, sularının akmadığını ve çok zor durumda kaldıklarını söyledi. Yolun trafiğe açılması için eylemcilerle görüşen polis zaman zaman zor durumda kaldı. Gerginlikler kısa sürede bitti. Eylemciler, su sıkıntıları nedeniyle büyük...