05 / 05 / 2024

Van tarihi cami

Van tarihi cami

Van Kalesi'nin güneyindeki eski Van şehrinde bulunan tarihi camiler, YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ibadete kazandırılıyor...

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

TOKİ Van 409 konut ihalesi yarın!

Van İli, Erciş İlçesi, Tekevler Mahallesi 409 Adet Konut , 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların etrafındaki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'da başlatılan "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında devam eden yıkımlarla Ulu Cami ve çevresindeki çarşıların silüeti ortaya çıktı.

TOKİ'den Van Tekevler'e 409 yeni konut!

Van İli, Erciş İlçesi, Tekevler Mahallesi 409 Adet Konut , 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Van 303 konut ihalesi bugün!

Van İli, Tuşba İlçesi, Bardakçı Mahalesi 303 Adet Konut , 1Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Van Tuşba 303 konut ihalesi yarın!

Van İli, Tuşba İlçesi, Bardakçı Mahalesi 303 Adet Konut , 1Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi 28 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Osmaniye'deki tarihi Ala Cami 96 yıl sonra açıldı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yer alan tarihi Ala Cami, gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra ibadete açıldı.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

Van tarihi cami Haberi

Van tarihi cami

Vakıflar Genel Müdürlüğünce desteklenen proje kapsamında, YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk başkanlığında yürütülen çalışmayla eski Van şehrinde bulunan 800 yıllık Ulu Cami ve Kızıl Minareli Cami ile 300 yıllık olduğu değerlendirilen Abbasağa Cami ayağa kaldırılıyor.


25 kişiden oluşan ekiple sürdürülen çalışmaları denetleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kazı başkanı Öztürk ile camileri gezdi.


Camilerde yapılan restorasyonu ve günışığına çıkarılan eserleri inceleyen Battal, kazılardan elde edilen Kızıl Minareli Cami'ye ait kapı anahtarı ile çini ve kırık küp parçalarını gazetecilere gösterdi.


Battal, camilerdeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eski Van şehrinde Yahudi, Hristiyan ve İslam dinlerine ait ibadethanelerin bulunduğunu anımsatarak, bu durumun toplum olarak insana ve dinlere duyulan saygının en iyi örneği olduğunu söyledi.


Van'ın, farklılıklarıyla ön...