29 / 04 / 2024

Van Tarihi Eserleri Koruma Amaçlı İmar Planı

Van Tarihi Eserleri Koruma Amaçlı İmar Planı

Asur, Urartu, Med gibi medeniyetlere başkentlik yapmış, Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki tarihi ve kültürel değerleri de bünyesinde barındıran Van, ilçeleriyle birlikte adeta bir tarih hazinesi gibi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

TOKİ Van Erciş'teki 133 iş yerini satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van Erciş'te yer alan 133 iş yerini satışa çıkardı.İş yerleri için son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

TOKİ 50 bin konut Van Çaldıran 2019 kura!

TOKİ 50 bin konut Van Çaldıran 2019 kura çekilişi tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 118 adet 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.

TOKİ Van Çaldıran 2019 kura çekimi tarihi!

TOKİ Van Çaldıran 2019 kura çekimi tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 118 adet konut bulunuyor.

TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Van Gürpınar 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 kura tarihi ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuru şartları neler? İşte TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla...

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

TOKİ Van Kalecik ve Edremit son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Van Kalecik ve Edremit projeleri için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Numan Kurtulmuş: İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem!

İstanbul'daki durumun çok iç açıcı olmadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sadece tarihi eserleri restore etmek, ışıklandırmak vesaire, bunlarla olacak şey değil. İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem" dedi. 

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Van Tarihi Eserleri Koruma Amaçlı İmar Planı Haberi

Van Tarihi Eserleri Koruma Amaçlı İmar Planı

Van'ın tarihi ve kültürel açıdan en zengin ilçelerinden biri de Gürpınar. İlçe, kaleleri, kiliseleri, açık hava müzesi, 40 değirmeni (Çilaş) ve kanallarıyla adeta bir tarih ve kültür yatağı.


Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) son yılardaki gayretleri dışında kaderine terk edilen bu tarih yatağına şimdi Gürpınar Belediyesi sahip çıkıyor.


İMAR PLANI DEVREDE

Belediye ilk iş olarak ilçedeki tarihi ve kültürel değerlerin kimlikleriyle bir dökümünü yapmış. 

Tespit edilen bu mekânların restorasyonu ve çevre düzenlemesi için gerekli tedbirler görüşülüp tartışılmış. Ve bunun için bir imar planına ihtiyaç duyulmuş. 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Gürpınar Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız, ilçedeki tarihi eserleri korumak için özenli ve istikrarlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. 

Bunun için özel bir imar planı geliştirdiklerini belirten Yıldız, şu bilgileri verdi:

"Tarihi Eserleri Koruma Amaçlı İmar Planı' yaptık. Yıllardır...