20 / 05 / 2024

van tarihi tekel binası nerede

van tarihi tekel binası nerede

Tarihi bina olma özelliğini taşıyan, Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2006 yılında tescili yapılarak koruma altına alınan Tekel binası satılarak bütün spekülasyonlara nokta konuldu.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

TOKİ Van Erciş'teki 133 iş yerini satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van Erciş'te yer alan 133 iş yerini satışa çıkardı.İş yerleri için son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi.

TOKİ 50 bin konut Van Çaldıran 2019 kura!

TOKİ 50 bin konut Van Çaldıran 2019 kura çekilişi tarihi haberimizde yer alıyor. Projede 118 adet 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.

TOKİ Van Çaldıran 2019 kura çekimi tarihi!

TOKİ Van Çaldıran 2019 kura çekimi tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 118 adet konut bulunuyor.

TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Van Gürpınar 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 kura tarihi ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuru şartları neler? İşte TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla...

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

TOKİ Van Kalecik ve Edremit son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Van Kalecik ve Edremit projeleri için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Van Erciş 407 dükkan 48 ofis ihalesi 12 Haziran'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek Van İli Erciş İlçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 407 Adet Dükkan ve 48 Adet Ofis projesi için ihale tarihi belirlendi.

TOKİ Van Erciş 407 dükkan ihalesi 15 Mayıs'ta!

TOKİ tarafından Van İli Erciş İlçesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan 407 adet dükkan için ihale tarihi belirlendi.

Van'daki Tarihi Belediye Pasajı yeniden açıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasarlı olduğu ve ruhsatı yenilenmediği gerekçesiyle kapatılan Tarihi Belediye Pasajı mahkeme tarafından yeniden açıldı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekim tarihi!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi’nde inşa ettirilmekte olan 248 adet konut kuralı olarak satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekim tarihi...

van tarihi tekel binası nerede Haberi

van tarihi tekel binası nerede

Van'da Cumhuriyet sonrası yapılan sivil mimari örneklerinden olan ve ayakta kalan  tek tarihi bina olma özelliğini taşıyan, Van Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2006 yılında tescili yapılarak koruma altına alınan Tekel binası satılarak bütün spekülasyonlara nokta konuldu.


EN YÜKSEK TEKLİF ÜÇKARDEŞLER A.Ş'DEN


İpekyolu Bahçıvan Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, üzerinde 1061 ada;  69 no.lu parselde bulunan 308,90 m² yüzölçümlü eski Tekel binası ve   70 no.lu parselde yer alan 1.395,65 m² yüzölçümlü (Ticaret ve Resmi Kurum Alanı imarlı) taşınmazlar üzerindeki binalar ve müştemilatı ile birlikte bir bütün halinde satışı gerçekleştirildi. Tekel bina ve arsası ihale görüşmelerinde en yüksek teklifi 11.650.000- TL ile veren Üçkardeşler Gıda Nakliye Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin oldu. Şirket van'da inşaat, yapım, yıkım, restorasyon, hafriyat,...