07 / 07 / 2024

Van tekstil kentte ilk fabrika açıldı

Van tekstil kentte ilk fabrika açıldı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, tekstil kentte faaliyete geçen ve ilk olma özelliği taşıyan fabrikayı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

 Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alanın inşası tamamlandı.

Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihalesi tamam!

Van'da tekstil yatırımı yapmak amacıyla yer talebinde bulunan firmaların ihtiyacına yanıt verilmesi amacıyla hayata geçirilen "Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi" projesinin altyapı ihalesi gerçekleştirildi.

Van'da yeni okullar inşa edilecek!

Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentteki eğitim yatırımları ve akademik başarı durumunu değerlendirdi. Toplantıda, kentte inşa edilecek yeni okullar için uygun yerlerin hızla belirlenmesi gerektiği belirtildi.

Hünkar Sofrası Van'da açıldı!

Van’da lokanta sektöründe ilin kültürünü yansıtacak olan Hünkar Sofrası İkinisan Caddesi’nde açıldı. Burada konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, kentte 2016 yılında açılan işyeri sayısının kapanan işyeri sayından iki kat daha fazla olduğunu söyledi.

Van'daki Tarihi Belediye Pasajı yeniden açıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasarlı olduğu ve ruhsatı yenilenmediği gerekçesiyle kapatılan Tarihi Belediye Pasajı mahkeme tarafından yeniden açıldı.

Van İpekyolu'nda asfalt çalışmaları başladı!

Van İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü,kırsal mahallelerde bulunan bozuk yollar ile ara sokaklara asfalt sahti kaplama dökümüne başladı. Belediye yol düzeltme çalışmalarını bütün bir kentte yayacaklarını belirtti.

Van'da kent meydanı yapılacak mı?

Van’ın meydan eksikliği kentte sıkıntı oluşturmaya devam ediyor. Bölge halkı, şu an bir kent meydanına ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Van'da Urartu Göz Merkezi açıldı!

Van’da Urartu Göz Merkezi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentte yapılan her işi takdir ettiklerini belirtti.

Van tekstil kentte ilk fabrika açıldı!

Van Valisi İbrahim Taşyapan, tekstil kentte faaliyete geçen ve ilk olma özelliği taşıyan fabrikayı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Van Tekstilkent'te ilk fabrika açıldı!

Van Valisi İbrahim Taşyapan, tekstil kentte faaliyete geçen ve ilk olma özelliği taşıyan fabrikayı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Van AVM kenti markalaştıracak!

“Global Yatırım Holding, Van AVM yatırımı ile kentte ilk olmanın ayrıcalığını yaşayacak. Kendilerinin diğer alanlarda da ilk olmalarını bekliyoruz”

Van'da ev kiraları bin TL'yi buldu!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, yaşanan depremin ardından kentte kira ücretlerinin bir türlü aşağı çekilmediğini belirtti.

Van tekstil kentte ilk fabrika açıldı Haberi

Van tekstil kentte ilk fabrika açıldı

Tshirt üretimi yapılan fabrikayı gezerek üretim bantlarında çalışan tekstil işçileriyle de sohbet eden Vali Taşyapan, üretimin her aşamasında yapılan çalışmaları yerinde gözlemledi. Firma yetkililerinden, bir İstanbul firması olarak 2011 yılında Van’da tekstil üretim faaliyetlerine başlandığı, günümüzde 5 fabrikada 200 kişilik istihdamla çoğunluğu Ortadoğu ve Afrika ülkeleri olmak üzere yalnızca dış piyasaya yıllık 1,5 milyon adet tshirt ihraç edildiği bilgisini alan Vali Taşyapan, firma yetkililerine Van’a ve Türkiye’ye sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Vali Taşyapan’a, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren firma yetkilisi İbrahim Sami ise, devletten 10 yıllık teşvik alarak Van’daki faaliyetlerine başladıklarını anlattı. Sami, Van Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan (DAKA) her türlü desteği gördüklerini belirterek, Vali İbrahim Taşyapan’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Yatırımcıları tekstil kente...