28 / 04 / 2024

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 



Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremin ardından bir çok bina ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Türkiye'nin ilk günden beri seferber olduğu depremzedeler için Van Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO), harekete geçti. Deprem sonrası Van'a gelen bir çok vatandaşa kentteki tekstil fabrikalarında işe başlamaları sağlandı. 

 Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

VTSO Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Van'a da birçok depremzede vatndaşımız geldi. Ev, yurt ve otellere yerleştirilen depremzedeler için istihdam sağlama çalışmaları sürüyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak depremzedeler için istihdam ofisleri kurduk. Ofise başvuran 100 depremzede için kentteki tekstil fabrikaları yöneticileri ile görüşülüp, işe alınmalarını sağladık'' dedi. 

DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş depremzede vatandaşların istihdamına ilişkin şu ifadelere yer verdi; '' Depremzedelerin bir işte çalışması gerekiyordu. Biz de oda olarak harekete geçip kentimizdeki tekstil fabrikaları yöneticileri ile iletişime geçtik ve olumlu sonuçlar aldık. Burada bir ofis kurduk ve 100 depremzede vatandaşımızı tekstil fabrikasına yerleştirdik. Depremzede kardeşlerimiz burada çalışarak hem meslek öğrenecek hem de emeğinin karşılığını alacak'' dedi. 

Peki bir giyim fabrikasında kaç depremzede istihdam ediliyor? Depremzedeler ne kadar maaş alıyor? 


Geri Dön