14 / 05 / 2024

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

Van Ticaret ve Sanayi Odası, depremzede vatandaşlar için istihdam ofisi açarak başvuranların kentteki fabrikalarda işe başlamalarını sağlıyor. 



 Van tekstil fabrikaları depremzede vatandaşlar için istihdam sağlıyor! 

'BİZE EKMEK TEKNELERİNİ AÇTILAR'

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinden gelen Selenay Yiğit, Ailem ile birlikte enkazdan son anda kurtulduk. Oturduğumuz bina tamamen yıkıldı, bizde Van' a geldik. Burada bulunan insanlar bize kapılarını, ekmek teknelerini açarak, bizleri hiçbir zaman kendilerinden ayrı tutmadılar. Tekstil fabrikasında makine üzerinde dikiş yapıyoruz. Asgari ücret alıyoruz. '' dedi. 

DEPREMZEDELERİ İSTİHDAM EDİYORUZ'

Bir tekstil fabrikasının insan kaynakları müdürü olarak çalışan Hasan Polat ise "Devlet-millet el ele kampanyasından sonra bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirmek için buraya gelen depremzede vatandaşlarımızı tekstil fabrikasına yerleştiriyoruz. Giyim üzerine çalışan çalışan fabrikamızda 450 tane işçi arkadaşımız var. Bundan sonradan gelen depremzede vatandaşlarımız bizim önceliğimiz olacak. Biz merkezi İzmir olan ve yurt dışına açılan bir fabrikayız'' dedi.

Son dakika! Temmuz'da memur maaşları tek tek hesaplandı! Hangi memur ne kadar maaş alacak? Hemen bakın!

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerinin Temmuz 2023 zammı bir bir hesaplandı! Bu rakamları duyanın aklı başından gitti!


Geri Dön