16 / 05 / 2024

Vaniköyde yalı

Vaniköyde yalı

Reşat Altın'ın 25 bin liraya satıldığı 1983 yılında, Vaniköy'de bulunan 290 metrekare büyüklükteki yalı 250 milyon liraya satılacakmış. 250 milyon liraya Devlet Tahvilleri satın alınsa, yılda 87 milyon lira faiz geliri alınabilirmiş.

1942'de Vaniköy'de 17 bin liraya satılık yalı!

İstanbul Üsküdar'da 1942 yılında bir yalı 17 bin liraya satılmış. Yalı Vaniköy'de konumlanıyormuş...

Ahmet Yalman ve Aylin Okday Yalman Vaniköy'deki yalılarına yerleşti!

Bir süredir İspanya'nın Barcelona kentinde yaşayan Sadrazam Ahmet Tevfik Paşa'nın torunu Aylin Okday Yalman ile eşi Ahmet Yalman İstanbul'a dönüş yaparak Vaniköy'deki yalılarına yerleşti. 

Kazasker Necmettin Efendi Yalısı gündemde!

Sosyetenin ünlü simalarından Derin Mermerci, Vaniköy’deki tarihi yalısının bahçesinde ağaç kesmek istiyor. 

İşte Derin Mermerci'nin Vaniköy'e taşınma sebebi!

Derin Mermerci'nin Taksim'deki dairesinden Vaniköy'e taşınmasının sebebi belli oldu. Mermerci, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde yaşadığı travmayı atlatamadığı için taşınma kararı alarak Vanköy'deki Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı.

Çanakkale Adatepe'de ev fiyatları boğazdaki yalılarla yarışıyor!

Kazdağları'nın eteklerinde kurulu, geçmişi antik çağlara dayanan Çanakkale'nin Adatepe köyündeki tarihi taş evlerin fiyatı adeta İstanbul Boğazı'na bakan yalılarla yarışıyor. Bu köyde günlük konaklama bedeli 750 liraya kadar çıkabiliyor.

Derin Mermerci, Necmettin Efendi Yalısı'na taşındı!

Derin Mermerci, eşi, ikizleri ve köpekleriyle Taksim Residence’deki dairelerinden taşındı. Bahçeli bir ev isteyen sosyetik güzel, annesi Ender Mermerci’nin oturduğu Vaniköy’deki tarihi yalıya geçti..

2001 yılında Mahmud Nedim Paşa Yalısı açık artırmayla satışa çıkarılmış!

2001 yılında Kızılay, mülkiyetinde bulunan Vaniköy'deki Mahmud Nedim Paşa Yalısı'nı açık artırmayla satışa çıkarmış. Kızılay, kaynak yetersizliği nedeniyle bir türlü onaramadığı yalıya 3.5 milyon dolar değer biçmiş.

1992 yılında Vaniköy'deki tarihi üç yalı tamamen yanmış!

1992 yılında Vaniköy'deki tarihi Ahmet Paşa Yalısı, Seferoğlu Yalısı ve Aksoy Yalısı tamamen yanmış. Aksoy Yalısı'nda çıkan yangın sonrasında yapılan ön çalışmalar zararın 20 milyarın üstünde olduğunu göstermiş.

1992 yılında tarihi üç yalı kül olmuş!

1992 yılında Boğaziçi'ndeki tarihi üç yalı, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın sonucunda kül olmuş. Vaniköy Caddesi üzerindeki yanan tarihi yalıların her birinin 50 milyar lira değerinde olduğu öne sürülmüş.

Vaniköy'de 250 milyon liraya satılık yalı!

Reşat Altın'ın 25 bin liraya satıldığı 1983 yılında, Vaniköy'de bulunan 290 metrekare büyüklükteki yalı 250 milyon liraya satılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1983 yılında Vaniköy'de 250 milyon liraya yalı!

Reşat Altın'ın 25 bin liraya satıldığı 1983 yılında, Vaniköy'de bulunan 290 metrekare büyüklükteki yalı 250 milyon liraya satılacakmış. 250 milyon liraya Devlet Tahvilleri satın alınsa, yılda 87 milyon lira faiz geliri alınabilirmiş.

Şirin Yalçın yalısının kapılarını Masion Francaise açtı!

Şirin ve Neşet Yalçın çocukları Alihan ve Ayşe ile Vaniköy'de yalıda oturuyor. Şirin Yalçın, Müşir Mehmet Paşa'nın 1866'da yaptırdığı muhteşem yalının kapısını ilk kez Masion Francaise dergisine açtı.

1941 yılında Vaniköy'de yalı arsası sekiz yıl taksitle bin 500 liraya satılacakmış!

1941 yılında Emniyet Sandığı tarafından verilen ilanda Boğaziçi'nin Anadolu yakasında Çengelköy ile Kandilli arasında yer alan Vaniköy'de yalı arsası bin 500 liraya, sekiz yıl taksitle satılacakmış.

Vaniköyde yalı Haberi

Vaniköyde yalı



Bu yalı 250 milyon


Bizi Vaniköy'deki yalıya götüren komisyoncu ''Fiyatı 2,5. Ama temmuzda garanti 3 olur'' dedi ve ''Komisyon ücretinden kaytarmayacağımıza'' dair belgeler imzalattı.


  Asım Kibar'a ait 290 metrekarelik yalının şömine mermerleri Sivas ve Yozgat'tan gelmiş, mutfak dolapları zeytin ağacından yapılmış, inşaat harcına rutubet olmaması için Amerika'dan getirtilen özel bir toz karıştırılmış!...




Bu yalı 250 milyon


   ŞÖYLE ailecek başımızı sokacak münasip bir ev almaya karar verince, Mecidiyeköylü emlakçı İhsan Bey ile Vaniköy'ün yolunu tuttuk.

   Nevşehirli İhsan Bey,...