05 / 05 / 2024

varlık arışı vergi ödemesi 2020

varlık arışı vergi ödemesi 2020

Meclis’e sunulan torba yasada yer alan ‘varlık barışı’ düzenlemesiyle yurtdışındaki ve yurtiçindeki kayıt dışı varlıkların kayıtlı hale getirilerek ekonomiye katılması sağlanacak. Yeni yasa teklifinde varlık barışından yararlanacakların herhangi bir vergi ödemesi gerekmiyor.

Altını, doları, eurosu olanlar buraya! Yeni Varlık Barışı’nın detayları belli oldu! Vergi oranı sıfır olacak

Yurtdışında olan para, altın ve döviz gibi varlıkların Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili yeni Varlık Barışı düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oldu. Getirilen varlıklar bir yıl bankada tutulur ise eğer vergi oranı sıfır olacak. İşte detaylar...

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor

Yeni 'Varlık Barışı' düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmazlar gibi varlıkların da 31 Mart 2023’e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye’ye getirilmesine imkan sağlanacak. 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Garanti BBVA kripto varlık uzmanı işe alıyor! İşte şartlar

Garanti BBVA kripto varlık uzmanı arıyor. Garanti BBVA kripto varlık uzmanı ilanında aranan şartlar nelerdir? İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrıda bulunduğu 'varlık barışı'nda sıfır vergi fırsatı!

Yeni varlık barışı uygulamasında diğerlerinden farklı olarak varlıklarını yurt dışından getirenlerin, bunlar nedeniyle herhangi bir vergi ödemesi gerekmeyecek.

Varlık barışında büyük avantaj! Vergi ödemesi yok!

Meclis’e sunulan torba yasada yer alan ‘varlık barışı’ düzenlemesiyle yurtdışındaki ve yurtiçindeki kayıt dışı varlıkların kayıtlı hale getirilerek ekonomiye katılması sağlanacak. Yeni yasa teklifinde varlık barışından yararlanacakların herhangi bir vergi ödemesi gerekmiyor.

Yenimahalle Varlık sakinlerine kentsel dönüşüm müjdesi!

Varlık Mahallesi'ndeki tüm esnafın kapısını tek tek çalan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşlara kentsel dönüşümün de müjdesini verdi.

Ankara Varlık Mahallesi’ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Varlık Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bölgeye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Varlık Barışı ile gelene vergi incelemesi uygulanmayacak!

Varlık Barışı kapsamında yurtdışından Türkiye’ye parasını getirenlere vergi incelemesi uygulanmacak. Düzenlemeye göre, yurt dışındaki taşınmazlarda ülkeye getirilebilecek.

Bereket Varlık Kiralama 90 milyon dolar kira sertifikası sattı!

Bereket Varlık Kiralama 184 gün vadeli 90 milyon dolar tutarındaki kira sertifikası ihracı başarılı bir şekilde tamamladı...

TF Varlık Kiralama 80 milyonluk kira sertifikası ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 80 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının itfa ve getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihracı için başvuru yaptı!

Katılım Varlık Kiralama A.Ş., 200 milyon TL tutarında ve 2 yıl vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuruda bulundu.

varlık arışı vergi ödemesi 2020 Haberi

varlık arışı vergi ödemesi 2020

Geçen hafta cuma günü Meclis’e yeni bir torba yasa teklifi sunuldu. Teklifin içinde ‘varlık barışı’ düzenlemesi de yer alıyor. (Md.17) Yurtdışındaki ve yurtiçindeki kayıt dışı varlıkların, kayıtlı hale getirilerek ekonomiye katılması amaçlanıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; varlık barışından yararlananların; varlıkların değeri üzerinden yüzde 2 (7143 sayılı yasa) ve yüzde 1 (Gelir Vergisi Kanunu, Geçici Md. 90) oranında vergi ödemesi gerekiyordu. (7143 sayılı yasada, belirtilen süreden -31/7/2018- sonra barıştan yararlananlardan vergi isteniyordu.) Yeni yasa teklifinde ise varlık barışından yararlanacakların herhangi bir vergi ödemesi gerekmiyor. Varlık barışıyla ilgili en çok, ‘beyan edilen varlıklarla ilgili sonradan bir vergi incelemesi yapılıp yapılamayacağı’ konusu merak ediliyor... Yasa teklifinde bu güvence de yer alıyor.

YENİ VARLIK BARIŞININ AYRINTILARI

Yurt dışındaki veya yurt içindeki varlıklarını beyan edenlere ‘vergi incelemesi yapılmayacağı’...