02 / 05 / 2024

varşova metro projesi

varşova metro projesi

Türk müteahhitleri, birçok ülkenin altyapısını baştan sona kuruyor, dev iş merkezleri ve stadyumlar kuruyor. Türk müteahhitler yurt dışında toplam 22.5 milyar dolarlık projeleri üstlendi..

Gülermak Varşova metrosunun 2014'te tamamlanacağını bildirdi!

Projeyi yürüten üçlü konsorsiyumdaki Türk inşaat firması Gülermak'ın Bölge Müdürü ve Proje Direktörü Mustafa Tuncer, ihale bedeli 1 milyar Euro'nun üzerinde olan projenin 2014 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti...

Ankaralılar müjde! Ankara'ya yeni metro projesi geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Yılı Yatırım Programı'na Kızılay-Esenboğa Metro Hattı'nı da aldıklarını söyleyerek "En kısa zamanda ihalesini yapacağız." diye duyurdu.

Konyalıların 19 yıldır beklediği metro projesinde son dakika! 'Çin kredisi' engeli aşıldı! İnşaat çalışmaları başlıyor

19 yıldır Konya'nın gündeminde olan Konya metro projesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.  AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan kanuni süreçlerin başlaması ile inşaatın başlayacağını açıkladı.

DKY Kartal projesi nerede? DKY Kartal projesinde kaç daire var?

DKY inşaat tarafından inşa edilen DKY Kartal projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, DKY Kartal projesi nerede? DKY Kartal projesinde kaç daire var? İşte detaylar...

Viva Perla Projesi nerede? Viva Perla projesinde kaç konut var?

Tarhan İnşaat imzasıyla inşa edilen Viva Perla Projesinin tüm detayları belli oldu. Peki, Viva Perla Projesi nerede? Viva Perla projesinde kaç konut var? İşte detaylar...

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022?

TOKİ’nin İstanbul’da yapacağı konutlara dair detaylar özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşların ilgisini çekiyor. Peki İstanbul'da yeni TOKİ projesi var mı 2022? İşte o detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Bakırköy-Beylikdüzü metrosu açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından, Bakırköy-Beylikdüzü Metro Projesi'nin Bakanlığın onayını beklediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın o açıklaması...

Ankaralılara müjde! Yeni metro projesi Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunuldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 7.4 kilometre uzunluğunda 8 istasyondan oluşması hedeflenen yeni metro hattı projesini Ulaştırma Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu duyurdu.

Mersin Metrosu'nun temeli atıldı!

Mersin Cumhuriyet Mahallesi’nde metro temeli atıldı. Yapılan törene İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de temeli atılan metro projesi hakkında bilgi verdi. 

Ekrem İmamoğlu'na Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için borçlanma yetkisi verildi!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı projesi için İBB tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 299 milyon 800 bin euro borçlanma yetkisi

Bakırköy İDO-Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi imar planı askıda!

Bakırköy - Bağcılar ilçeleri, İDO - Kirazlı Metro Hattı Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Ekrem İmamoğlu'na Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu için borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin “Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Projesi” için 158 milyon avro dış borç alabilmesi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na oybirliği ile yetki verildi. 

Gebze-Darıca metrosu ile emisyon sorunu ortadan kalkacak!

Gebze'de hayat geçirilen metro projesi hakkında açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Metrosu ile trafik ve emisyon sorununun azalacağını dile getirdi.

varşova metro projesi Haberi

varşova metro projesi

1972 yılında Libya'da bir liman projesiyle başlayan yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2014'ü başarılı şekilde tamamladığını, 42 yıl içinde 104 ülkede toplam değeri 300 milyar doları aşan 7 bin 684 proje üstlendiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2014'te en fazla proje üstlenilen ilk 5 ülkenin, Türkmenistan, Rusya Federasyonu, Cezayir, Katar ve Kazakistan olduğunu söyledi. Zeybekci, “Polonya'daki Varşova Metro Projesi, Katar'daki Doha Metro Projesi, Türkmenistan'daki Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Etiyopya'daki Awash-Weldia Demiryolu Projesi, Ekvator Ginesi'ndeki ENR tarafından 2013 yılında 'Kültür Alanında Küresel En İyi Proje' seçilen Sipopo Kongre Sarayı, Azerbaycan'daki Bakü Ulusal Stadyumu ve Rusya Federasyonu'ndaki St. Petersburg Tünel ve Köprü Projesi, en prestijli olanlardan bazıları” diye konuştu. Zeybekci, Türk müteahhitlerinin en fazla iş aldığı ilk 10 ülkenin ise Rusya Federasyonu,...