29 / 04 / 2024

vasi itiraz hakkı

vasi itiraz hakkı

Vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü olan kimse olan vasi hakları nelerdir?

Bu haber tüm EYT'lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

EYT süreci tamamlandı ve ödemeler yapılmaya başladı. Emekli aylığının bağlama işlemleri sonucu ödemeler konusunda çeşitli sebeplerle hatalar ile karşılaşıldı. Bu sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi nedeniyle EYT’lilere hatalı aylık bağlama riskinde artış görüldü. 

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Mirasçılar vasiyete itiraz edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçıların bırakılan vasiyete uymak istememeleri durumunda buna itiraz hakkı olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022!

Bina sakinleri oturdukları binanın riskli olarak tespit edilmesi halinde itiraz etme hakkını kullanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2022...

Ev sahipleri dikkat! O vergiye itiraz hakkı var mı?

PWC Türkiye Vergi ve Hizmetleri Lideri Zeki Gündüz Değerli Konut Vergisi’nin prosedürlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gündüz, "Konuyu yargıya götürmek isteyen mükellef olduğunu biliyoruz" dedi.

Miras paylaşımında vasi öncelikli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babadan kalma arsa vardı, müteahhide verdik, üç daire yapacak, 2'si onun 1'i bizim. Murisler 11. Vasi olan kendisinin oturması gerektiğini, hakkı olduğunu iddia ediyor. Biz kiraya verilmesini, kiranın paylaşılmasını istiyoruz. Hukuken nasıl halledilir?' sorusunu cevapladı.

İmar planı itiraz dilekçesi örneği 2021!

İmar planları belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ilgililerin görmeleri ve itiraz hakkını kullanabilmeleri için bir aylık süre ile ilan ediliyor. Bu sürede imar planına itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi örneği 2021...

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Özderici GYO'nun davasına itiraz reddedildi!

Özderici GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hukuki süreç hakkında açıklama yaptı. Şirketin dava itirazı reddedildi.

Aile konutunda borçsuz eşe itiraz hakkı verildi! 

Aile konutu olan bir taşınmazın tapuda sahibi olarak görünen eş, diğer eşin onayını almadan satış yapamıyor. Fakat aynı konut hacizle satılmak istendiğinde borçlu olmayan eşin bunu engelleme ya da satışı iptal ettirme fırsatı yoktu. Anayasa Mahkemesi borçsuz eşe itiraz hakkı tanıdı.

Site aidatına itiraz edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bu yıl kat malikleri toplantısında aidatımızın aylık 350 TL ve aylık ekstra 215 TL toplamda 565 TL olmasına karar verildi. Bir kapıcımız ve otoparkımız var. Böyle bir artışa itiraz etme hakkımız yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Konut kredisi ekspertiz raporu itiraz!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret istiyorsa itiraz hakkı bulunuyor.

İSTEB'den Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'e itiraz!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in Resmi Gazete'de yayımlanmasından bu yana bir yıl geçti. İSTEB, yönetmelikteki eksik ve yanlışlara dikkat çekip Danıştay'a dört maddenin iptali için dava açtı...

vasi itiraz hakkı Haberi

vasi itiraz hakkı

Vasi hakları nelerdir?

Vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü olan kimse olan vasinin bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki vasi hakları nelerdir?


Vasinin haklarının arasında vasilikten kaçınma hakkı, bulunuyor. Aynı zamanda vasinin, vasiliği kabul yükümlülüğe bulunuyor. Söz konusu esaslar Medeni Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Vasiliği kabul yükümlülüğü

MADDE 416.- Vesayet altına alınan kimsenin yerleşim yerinde oturanlardan vasiliğe atananlar, bu görevi kabul etmekle yükümlüdürler.


Aile meclisince atanma hâlinde vasiliği kabul yükümlülüğü yoktur.


V. Vasilikten kaçınma sebepleri

MADDE 417.- Aşağıdaki kişiler vasiliği kabul etmeyebilirler:

l. Altmış yaşını doldurmuş olanlar,

2.Bedensel özürleri veya sürekli hastalıkları sebebiyle bu görevi güçlükle yapabilecek olanlar,

3. Dörtten çok çocuğun velisi olanlar,

4. Üzerinde vasilik görevi olanlar,

5. Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve...