29 / 04 / 2024

Bu haber tüm EYT'lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

Bu haber tüm EYT'lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

EYT süreci tamamlandı ve ödemeler yapılmaya başladı. Emekli aylığının bağlama işlemleri sonucu ödemeler konusunda çeşitli sebeplerle hatalar ile karşılaşıldı. Bu sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi nedeniyle EYT’lilere hatalı aylık bağlama riskinde artış görüldü. 



Emeklilikte yaşa takılanları sevindiren EYT uygulamasında bütün aşamalar tamamlanmak üzere. EYT ödemesi ise kısmen tamamlandı. EYT maaşında sıkıntı olduğunu düşünenler ise itiraz hakkını kullandı. Sürecin hızlı tamamlanması sonucu itirazlarda artış görüldü. Peki itiraz süreci nasıl işliyor?

Bu haber tüm EYT lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

Maaşı yanlış bağlanan kişiler itiraz hakkını kullanıyor

SGK 2022 yılı döneminde 302 bin 102 SSK, 40 bin 443 BAĞ-KUR ve 27 bin 514 Emekli Sandığı emekli oldu. Ayrıca 11 bin civarında kişiye de malullük aylığı bağladı. Geçen yıl ise 381 bin kişiye emekli aylığı bağlandı. Emeklilik başvurusunda bulunan 1.8 milyon EYT’liden 1 milyonuna 2 ayda aylık bağlanılmış oldu. 

SGK emekli aylığı bağlama işlemi uzman personel tarafından yürütülüyor. EYT’li bireylerin işlemlerini hızlandırmak için uzman olmayan personeller eğitimden geçirildi. Böylece aylık bağlama işinde görevlendirilmiş oldu. Bu işlemlerin çok kısa süre içersinde gerçekleştirilmesi aylıklarda hata yapılması riskini arttırdı. Emekli aylığında hata olduğunu düşünenler itiraz yoluna başvuru yapma sürecine başladı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön