16 / 05 / 2024

Bu haber tüm EYT'lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

Bu haber tüm EYT'lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

EYT süreci tamamlandı ve ödemeler yapılmaya başladı. Emekli aylığının bağlama işlemleri sonucu ödemeler konusunda çeşitli sebeplerle hatalar ile karşılaşıldı. Bu sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi nedeniyle EYT’lilere hatalı aylık bağlama riskinde artış görüldü. 



Bu haber tüm EYT lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

Emekli aylığı yanlış ödenirse ne olacak?

EYT bağlanması sonucu bazı aylıklarda hata tespit edildi. Bireyler eksik ödeme gördüğü zaman ne yapması gerektiği konusunda emin olamadı. Aylık bağlama uygulamalarının yanlış girilmesi gibi sorunlarla aylık miktarı yanlış hesaplanabildi. Bu durumun sonradan tespiti halinde, emeklilik dilekçesi verilme durumu mümkün oldu. Böylece dilekçenin verildiği tarih itibarıyle emekli aylığı yeniden hesaplanıp düzeltiliyor. Hesaplanmış olan yeni aylık eski aylıktan yüksek ise başlangıç tarihinde hesaplanan farklar emekliye ödeniyor. 

Hesaplanmış yeni aylık eski aylıktan düşük olduğunda öncelikle hatanın kişiden mi SGK’dan mı kaynaklandığına bakılıyor. Fazla ödeme SGK’nın hatalı işleminden kaynaklanıyorsa geriye doğru 5 yıllık dönemde yapılan fazla ödeme tahsil ediliyor. SGK hatasından dolayı emekli aylığı yanlış bağlanan bireylerin herhangi bir hak kaybı söz konusu bulunmuyor. Hatalı olan işlem düzeltilerek, emeklilik dilekçesi verilen tarih itibariyle hesaplanan aylık farkı emekli kişiye ödeniyor.

EYT'liye BES detayları netleşti! Kampanyalar peş peşe geldi! İkinci emeklilik fırsatı...

EYT'lilere müjde! 2 bin TL'lik bayram ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Hemen bankadan çekebilirsiniz...

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön