02 / 05 / 2024

Bu haber tüm kamu çalışanlarını ilgilendiriyor! İşte ilk 6 ay ödenecek maaş

Bu haber tüm kamu çalışanlarını ilgilendiriyor! İşte ilk 6 ay ödenecek maaş

Kamu işçilerinin heyecanla beklediği zam haberi Türk-İş başkanı Ergün Atalay'dan yapıldı. Hükümet 700 bin işçi için 12 bin TL olarak belirlenen taban ücret ve ilk 6 ayda yüzde 40 seviyesinde zam teklifinde bulundu.



Bir "kamu çalışanı", hükümet için çalışan kişidir. Devlet okullarındaki (yani devlet okullarındaki) öğretmenleri, polisleri, bürokratları vb. içerir.

"Bayındırlık işleri", devlet tarafından yürütülen inşaat projeleri anlamına gelir. Dolayısıyla, bir kamu çalışanı bayındırlık işlerinde yer alabilir,  ancak aynı zamanda birçok başka şeyle de ilgileniyor olabilir.

Kamu Sektörü İstihdamı

Kamu sektörü, güvenli ve üretken bir toplumu sürdürmek için tasarlanmış öğretmenler, polis memurları, itfaiyeciler ve çok sayıda kritik iş istihdam etmektedir. Kamu sektörü gelir odaklı değildir ve işler vergi mükellefleri tarafından finanse edilir. Kamu sektörü finansmanı için mevcut vergi dolarları ekonomiye göredir; kamu sektöründeki iş büyümesi buna göre yükselir ve düşer.

Bu haber tüm kamu çalışanlarını ilgilendiriyor! İşte ilk 6 ay ödenecek maaş

Kamu sektöründe istihdam genellikle daha istikrarlıdır ve cazip emeklilik ve sağlık yardımlarına bağlıdır. Üst düzey kamu sektörü çalışanları mükemmel bir kazanç potansiyeline sahip olsa da, özel sektöre kıyasla bir üst sınır vardır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türk-İş Başkanı Ergün Atalay toplanarak yapılacak zamlar hususunda ortak karara varıldı. 

12 bin TL taban ücret tespit edilirken hükümetin ilk teklifi ise herkes tarafından merak ediliyor. İlk 6 ayda yüzde 40 seviyesinde zam yapılacağı ifade edildi.

 


Geri Dön