18 / 05 / 2024

vasinin vesayet makamından izin alması

vasinin vesayet makamından izin alması

Vesayet vasi nedir? Bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere ettiği kişi olan vasinin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Süleyman Kolcuoğlu'ndan Çatalca Ferhatpaşa imar planı açıklaması!

Çatalca Belediyesi üyesi Süleyman Kolcuoğlu, Başkanlık Makamı'ndan meclis gündemine gelen, sonrasında imar komisyonuna havale edilen ve şahsa ait parsellerde imar değişikliğini öngören teklife İBB Meclisi'nde olduğu gibi hayır diyeceğini açıkladı.

Şanlıurfa'daki Hazreti İbrahim'in makamı yenilendi!

"Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, inanç turizmi kapsamında en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Hazreti İbrahim'in dünyaya geldiği rivayet edilen makamı, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı.

Kayyımlığı gerektiren haller!

Bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye kayyım deniyor. Temsil kayyımı, kendisine kayyım atanacak kimsenin yerleşim yeri vesayet makamı tarafından atanıyor. Peki, kayyımlığı gerektiren haller nelerdir?

Kastamonu'da imar planı değişikliğine onay çıkmadı!

Kastamonu İl Özel İdaresi'nin hazırladığı Örencik-Budamış köylerine yönelik yeni imar planının Valilik makamından geri döndüğü öğrenildi. Plan onay görmeyince, rafa kalkmış oldu.

Özlem Çerçioğlu'ndan Kuşadası imar planı toplantısı!

Özlem Çerçioğlu tarafından Kuşadası imar planı toplantısı yapıldı. Kuşadası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı'yı Makamında Ziyaret Ederek yapılacak yatırımlarla ilgili toplantı yaptı.

Veysel Eroğlu: 2015 yılından itibaren yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2015 yılından itibaren yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz" dedi. Çorum'a gelen Bakan Eroğlu, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret etti...

Vesayet vasi nedir?

Vesayet vasi nedir? Bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere ettiği kişi olan vasinin görev ve sorumlulukları nelerdir?

Kayyum hangi hallerde atanır?

Kayyum (kayyım), belli bir iş için görevlendirilmiş olup, vesayet makamının talimatına aynen uymak zorunda oluyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır? Kayyumluk görevi ne zaman sona erer?

Kayyum ne iş yapar?

Vesayet Makamı tarafından Medeni Kanun gereğince, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için kayyum atanabiliyor. Peki kayyum hangi hallerde atanır. Ataması yapılan kayyum ne iş yapar?

Kayyum görevi nedir?

Kayyum, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanan kimseye deniyor. Vesayet organlarından birisi olup; bu makam tarafından atanan kayyum görevi nedir? İşte kayyumun görevleri..

Kayyum ne demek?

Kayyum, vasi gibi vesayet organlarından birisi olup; bu makam tarafından atanıyor. Peki kayyum ne demek? Kayyumluğu gerektiren haller nelerdir? İşte kayyumluğu gerektiren durumlar ve görevleri..

Vesayet altına almak ne demek?

Kişilere Medeni Kanun kapsamında tanınan haklar arasında vesayet altına alınma hakkı da yer alıyor. Vesayet makamı, bir kimseye gerekli olan hallerde vasi atayabiliyor. Peki, vesayet altına almak ne demek?

vasinin vesayet makamından izin alması Haberi

vasinin vesayet makamından izin alması

Vesayet vasi nedir?

Bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere ettiği kişiye vasi deniyor.


Vasi, vesayet organlarından bili olup; Vasi vesayet makamı tarafından atanıyor. Vasinin görev ve sorumlulukları Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor.


Kanun gereğince vasi, iki yıllık bir süre için atanıyor. Ayrıca, vasi, vesayet altındaki kişinin malvarlığından, olanak bulunmadığı takdirde Hazineden karşılanmak üzere kendisine bir ücret verilmesini isteyebiliyor.


Vasinin görevleri..

A. Göreve başlama

I. Defter tutma

MADDE 438.- Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutulur.

Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur.


Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmî defterinin tutulmasına karar verebilir....