17 / 05 / 2024

Vasip Şahin Haydarpaşa garı

Vasip Şahin Haydarpaşa garı

İstanbul Valisi Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu. Vali Şahin ilk ziyaretini Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'ne yaparak Gümrük Müdürü Özer Çildaş'tan brifing aldı.

Vasip Şahin inşaatı devam eden hastaneleri yerinde inceledi!

İstanbul Valisi Şahin, kentte inşaatı devam eden hastaneler, sağanak ve fırtına sebebiyle vinç kazasının yaşandığı Haydarpaşa Liman İşletmesi ve Darülaceze'de incelemelerde bulundu.

Vasip Şahin Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Ayşen Gruda: Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi büyük hata!

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri’nde Pulbiber dergisinin söyleşisinde konuşan oyuncu Ayşen Gruda Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Üsküdar Haydarpaşa Hastanesi restore edilecek!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, tarihi binanın hemen yanına inşa edilen Haydarpaşa Hastanesi'nin restore edilmesi gerektiğini belirterek gerekli prosedürleri tamamladıklarını belirtti.

Vasip Şahin: Esenler kentsel dönüşümde örnek!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları" kapsamında Esenler halkı ile bir araya geldi.Şahin, Esenler'in, İstanbul'un kentsel dönüşüm açısından en başarılı örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum ne?

Anadolu’dan İstanbul’a gelenlerin son durağı oldu Haydarpaşa. Altı yıl önce çatısında çıkan yangından sonra metruk hâle geldi. Tarihî garda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Haydarpaşa Garı'nın kum zemin üzerine nasıl inşa edildiği araştırılıyor!

Restorasyon çalışmalarına başlanan İstanbul'un simge yapılarından Haydarpaşa Garı'nın, 108 yıl önce kum zemin üzerine ahşap kazıklarla nasıl inşa edildiği araştırılıyor.

Vasip Şahin: 1.258 bina onarılıp tekrar kamu hizmetine sunuldu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "58 okulda, 3 hastanede, 2 idari binada devam eden inşaat var. Toplamda bin 258 bina onarılıp ya da yeniden yapılıp tekrar kamu hizmetine sunuldu." dedi.

Haydarpaşa Garı, Hızlı Tren’in ilk istasyonu olacak!

Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na, peron alanlarıyla ilgili yapılan itirazı görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, planların revize edilmesine karar verdi.

Vasip Şahin: Küçükçekmece yeni projelerle gelişecek!

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in Küçükçekmece’deki mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, ilçenin; ulaşım, trafik, eğitim, spor, alt yapı ve üst yapı alanındaki yeni projeleri konuşuldu.

Vasip Şahin Tarlabaşı 360 projesi hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emek Sineması’nın restorasyonu ile Tarlabaşı 360 yenileme projesinin çalışmalarında incelemelerde bulundu. Vali Şahin'e yaptığı incelemelerde Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan eşlik etti.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum!

Haydarpaşa Garı’nda kimsenin çok şey bilmediği restorasyon süreci başlayacaktı. Habertürk Gazetesi hem bu tarihi mekânı keşfe çıktı hem de restorasyonla ilgili bilgileri “içeriden” aldı.

Vasip Şahin Çinili Camii restorasyon çalışmalarını inceledi!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar ilçesinde devam eden Kemalettin Eröge Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çinili Camii ile Atik Valide Külliyesi restorasyon çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Vasip Şahin Haydarpaşa garı Haberi

Vasip Şahin Haydarpaşa garı


İstanbul Valisi Vasip Şahin Haydarpaşa'da incelemelerde bulundu. Vali Şahin ilk ziyaretini Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü'ne yaparak Gümrük Müdürü Özer Çildaş'tan brifing aldı. Vali Şahin Gümrük Müdürü Çildaş'a görevinde başarılar diledi.


Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü, İstanbul Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğüne bağlı A sınıfı gümrük müdürlüğü olarak kurulmuştur. Haydarpaşa Gümrük Müdürlüğü, 340900 gümrük kodu ve hizmet binası TCDD Liman İşletmesine ait olan Burhan Felek caddesi Üsküdar/İstanbul adresinde hizmet vermektedir.


İstanbul Valisi Vasip Şahin ikinci ziyaretini TCDD 1. Bölge Müdürlüğü'ne yaptı. Vali Şahin'e Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Bölge Müdürü Halil Korkmaz eşlik etti. Vali Şahin daha sonra Tarihi Haydarpaşa Garı'nın bölümlerinde gözlemlerde bulundu. Ziyaretler hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


Haydarpaşa Garı devrin Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit döneminde, 30 Mayıs 1906 tarihinde yapımına...