18 / 05 / 2024

Vasiyet alacaklılarına miras nasıl kalır

Vasiyet alacaklılarına miras nasıl kalır

Mirasbırakan, ölüme bağlı tasarruf yetkilerini kullanarak vasiyetname ile miras bırakabiliyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyet alacaklıları kimlerdir?

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslarında yeni değişiklik yapıldı. Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart'ta!

İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hâkim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart tarihinde saat 15:00'te yapılacak. 

Çinli emlak devi Evergrande'dan alacaklılarına mülk teklifi!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande şirketi alacaklılarına olan borçlarına nakit yerine park alanı tahsis ederek ödemeyi teklif etti. 

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 29 indirim!

Panora GYO, kalıcı normalleşmeye geçiş sürecinde, bünyesinde faaliyette bulunan kiracılarına finansal açıdan destek olmak amacıyla desteklerini sürdürme kararı aldı.

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı ertelendi!

İnşaat sektöründe pek çok projeyi hayata geçiren Tek Yapı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının tarihi ertelendi. 

Erka İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 28 Temmuz'da!

1989'da kurulan Erka İnşaat, son süreçte yaşadığı maddi anlamdaki sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etti. Şirketin alacaklılar toplantısının 28 Temmuz'da yapılmasına karar verildi.

Panora GYO kiracılarına yüzde 50 iskonto uygulayacak!

Panora GYO'nun bünyesinde yer alan kiracılarına aylık veya aylık asgari kira bedellerine yüzde 15'den yüzde 50'ye varan muhtelif oranlarda ilave pandemi iskontosu uygulanmasına karar verildi.

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

Akiş GYO Haziran ayına özel kiracılarına destek verecek!  

Akiş GYO, AVM kiracılarına Haziran ayı kira ödemelerine yönelik olarak yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro düşüşü ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde kira desteği sağlanacak.

Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısı 21 Haziran'da!

İnşaat sektöründe birçok projeye imza atan Tek Yapı İnşaat yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Tek Yapı İnşaat'ın alacaklılar toplantısının tarihi belli oldu.

Beylikdüzü, pandemide yatırımcılarına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı!

Konut yatırımcılarının gözde ilçeleri arasında yer alan Beylikdüzü, pandemide yatırımcılarına yüzde 40’ı aşan kazanç sağladı...

Vasiyet alacaklılarına miras nasıl kalır Haberi

Vasiyet alacaklılarına miras nasıl kalır

Vasiyet alacaklıları kimlerdir?

Mirasbırakan, ölüme bağlı tasarruf yetkilerini kullanarak vasiyetname ile miras bırakabiliyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabilir.


Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana verir. Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanır. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar.


Vasiyet alacaklısı kimdir?

Vasiyet alacaklısı, mirasbırakan tarafından vasiyetname ile miras bırakılan kişi olarak karşımıza çıkıyor. Vasiyet alacaklılarının mirasın intikal işlemleri, Medeni Kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor;


Vasiyet alacaklıları tarafından

1. İstem

Vasiyet alacaklısı, vasiyeti yerine getirme görevlisi varsa ona; yoksa yasal veya atanmış mirasçılara karşı kişisel bir istem hakkına sahip...