19 / 05 / 2024

vasiyetin saklanması

vasiyetin saklanması

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetin noterde onaylatılması zorunlu mudur? Vasiyetname nerede saklanır? İşte yanıtı..

Bir tıkla hesabınız anında boşaltılabilir, uzmanlar uyarıyor! Hemen bakın

"2023 Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” hukuk ve bilişim alanında uzmanları bir araya getiriyor. Zirvede kişisel verilerin saklanması ve bu konudaki tehlikeler masaya yatırılacak.

Yiyeceklerini Göz Hizasında İsteyenler İçin, Profilo Alttan Donduruculu Buzdolapları Mart 2022 Fiyat Listesi…

Gıdaların saklanması konusunda ihtiyaç duyulan buzdolabı seçimi oldukça önemlidir. Profilo alttan donduruculu buzdolaplarını ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Vasiyetin tenfizi harcı 2022!

Vasiyetin tenfizi işleminde bulunacak vatandaşlar bu sene ne kadar harç ödeneceğini araştırıyor. Peki, vasiyetin tenfizi harcı 2022 ne kadar oldu?

TBMM'ye Demokrasi Müzesi kurulacak!

TBMM Başkanı Kahraman, FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin bombalanmasına ilişkin, "Başbakanımızın bulunduğu odanın ve onun çevresindeki bomba izlerinin saklanmasını ve 'Demokrasi Müzesi' adı altında bir mekan olarak muhafazasını uygun gördük." dedi.

Süreyya Beşe'nin çocukları vasiyet iptal davası açtı!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe, vasiyetinde mirasın büyük bölümünü en küçük çocuğu Süreyya Can Beşe’ye bıraktı. Hem üvey kardeşler hem de öz abla, vasiyetin iptali davası açtı

Halis Toprak’ın kızları şirketlere kayyum atanmasını istedi!

Vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak’ın daha açılmayan vasiyetinde, ‘evliliğinin iptali’ davası açan 2 kızını mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyetin iptali davası açan kızları da şirketlere kayyum atanmasını istedi

Vasiyetin iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetin iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, vasiyetin iptali davası nasıl açılır? Vasiyetin iptali davası hangi hallerde açılır?

Kepez Belediyesi'nden yer altına arşiv binası!

Kepez Belediyesi, tüm birimlerin resmi kayıtlarının aynı yerde saklanması ve zarar görmeden geleceğe taşınması için yer altında modern bir arşiv binası inşa ediyor.

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

Noterde parmak basma işlemiyle yapılmış bir vasiyetin iptali nasıl olur?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu 'Babaannem 30 sene önce sahibi olduğu evi babama vermiş.Babaannemin okuma yazması yoktu, noterde parmak basarak bu işlemi yapmış. Babaannem vefat edince babamı

Apartman yönetiminin tutması gereken defterler!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmana seçilen yöneticilerin görevleri arasında defter tutarak belgelerin saklanması da yer alıyor. Peki, apartman yönetiminin tutması gereken defterler nelerdir?

Vasiyetname nerede saklanır?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyetin noterde onaylatılması zorunlu mudur? Vasiyetname nerede saklanır? İşte yanıtı..

HERITAGE 2015 Fuarı başladı!

Türkiye'nin tarih ve sanat varlıklarının korunması, saklanması ve geleceğe aktarılmasına yönelik çalışan kurumlar ile sektörle ilgili tedarikçileri bir araya getiren "Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri" fuar ve konferansları, 7 Şubat'ta son

vasiyetin saklanması Haberi

vasiyetin saklanması

Vasiyetname nerede saklanır?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olan vasiyet, miras aktarmanın başlıca biçimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.


Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenleniyor.


Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. Mirasbırakan, arzularını resmî memura bildirir. Bunun üzerine memur, vasiyetnameyi yazar veya yazdırır ve okuması için mirasbırakana verir.


Vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanır. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalar.


Peki, vasiyetnamenin elle yazılması durumunda vasiyetname nerede saklanır?


Elyazısı ile vasiyetnamenin noterede onaylatılması zorunluluğu bulunmuyor. Vasiyetname elle yazılarak evde herhangi bir yere konulabiliyor.


Belgeleme

MADDE 540.- Mirasbırakan tarafından görevlendirilen tanıklardan biri, kendilerine beyan...