18 / 05 / 2024

Vasiyetname masrafları

Vasiyetname masrafları

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname masrafları nelerdir? Vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?

Kaç çeşit vasiyetname vardır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, kaç çeşit vasiyetname vardır? Vasiyet sözlü olarak bırakılabilir mi?

Vasiyetname masrafı 2016!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname masrafları nelerdir? Vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?

Yabancıların tapu masrafları 2016!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye sınırları içerisinde yasal sınırlamalara uymak şartı ile taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yabancıların tapu masrafları 2016 nelerdir? Yabancılar ne kadar masraf öder?

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2016!

Ortaklığın giderilmesi davasında kazanan ve kaybeden taraftan olmaması nedeniyle ortaklığın giderilmesi dava masraflarını tüm taraflar ödüyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2016 nelerdir?

Tapu devir masrafları 2016!

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılan bu işlem için belli bir oranda masraf ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devir masrafları 2016..

Tapu ayırma masrafları 2016!

Tek bir tapu yapılacak ayırma işlemleri ile birden fazla tapu halini alabiliyor. Bu işlem için tapu dairesinde bazı masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2016 ne kadar?

Tapu trampa masrafları 2016!

Gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemesinin de yapılması halinde tapular değiştirilebiliyor. Peki, trampa için ne kadar masraf yapılır? İşte tapu trampa masrafları 2016..

Vasiyetname harçları 2016!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyetname harçları 2016 ne kadar?

Tapu masrafları 2016!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işleminin tamamlanması için tapu masrafları ödeniyor. İşte tapu masrafları 2016..

2016 tapu masrafları ne kadar?

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, bu süreçte hangi masraflar ödenir? 2016 tapu masrafları ne kadar?

Tapu tevhit masrafları 2016!

Tevhit işlemi ile iki veya ikiden fazla tapu birleştirilerek tek tapu olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. İşte tapu tevhit masrafları 2016..

Tapu cins değişikliği masrafları 2016!

Tapu cins değişikliği, bir taşınmaz malın mevcut cinsinde bir değişikliğin meydana gelmesi halinde yapılıyor. Bu işlem için bazı masraflar karşılanıyor. İşte tapu cins değişikliği masrafları 2016..

Vasiyetname masrafları Haberi

Vasiyetname masrafları

Vasiyetname masrafı 2016!

Vasiyetname ile kişi, sahip olduğu taşınmaz malları üzerinde öldükten sonraki zaman için tasarruf yapabiliyor.


Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Bu işlem vasiyetname ile yapılıyor.


Mirasbırakan vasiyet işlemini resmî şekilde veya el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor.


Vasiyetnamenin resmi olarak yapılabilmesi için iki tanığın katılması gerekiyor. Resmî vasiyetname tanıklarla birlikte resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor.


Hazırlanan vasiyetname, mirasbırakan tarafından okunup imzalanıyor. Memur, vasiyetnameyi tarih koyarak imzalıyor. Peki, vasiyetname masrafı 2016 ne kadar?


Vasiyetname masrafı 2016

Medeni Kanunun 479 uncu maddesine göre sulh hakimi tarafından tanzim edilen resmi vasiyet senetleri:


a)Belli bir meblağı ihtiva...