05 / 11 / 2024

Vasiyetname nasıl verilir

Vasiyetname nasıl verilir

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname nasıl düzenlenir? İşte, vasiyetname düzenlenirken dikkat edilmesi gerekenler..

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Vasiyetname nasıl yapılır? İşte o 3 yol! 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vasiyetnamenin nasıl yapılacağını ve yollarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

8 soruda vasiyet nasıl hazırlanır?

Vasiyet, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi için hazırlanıyor. Peki, vasiyet nasıl hazırlanır? Vasiyetname şekilleri nelerdir?

Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir?

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenitor. Peki, bu şekilde yapılan resmi vasiyetname iptal edilebilir mi? Resmi vasiyetname nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Yazılı vasiyetname örneği!

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır? İşte yazılı vasiyetname örneği..

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname ile miras nasıl bırakılır? Vasiyetname ile miras bırakmak için ne yapılır?

El yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

El yazılı vasiyetname, vasiyetçinin baştan sona tamamen kendi el yazısı ile tarih koymak sureti ile imzaladığı vasiyet olarak karşımıza çıkıyor. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl düzenlenir?

Resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Vasiyet, kişi vefat etmeden önce mal varlığının kimlere teslim edileceği belirlemesi ve yazıya dökmesine deniyor. Peki, resmi vasiyetname nasıl yapılır?

Resmi vasiyetname nasıl olur?

Bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi vasiyet oluyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, resmi vasiyetname nasıl olur?

Mirasçı atama nasıl yapılır?

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığı hakkında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Mirasbırakan isterse mirasçı atayabiliyor. Peki, mirasçı atama nasıl yapılır?

Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi gibi olağanüstü durumlar yüzünden yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet ile miras bırakabiliyor. Peki, sözlü vasiyetten dönülebilir mi? Sözlü vasiyetname nasıl iptal edilir?

Vasiyetname nasıl bozulur?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, vasiyetname nasıl bozulur?

Vasiyetname nasıl düzenlenir?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname nasıl düzenlenir? İşte, vasiyetname düzenlenirken dikkat edilmesi gerekenler..

Vasiyetname nasıl verilir Haberi

Vasiyetname nasıl verilir

Vasiyetname nasıl düzenlenir?

Vasiyet, miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Vasiyette bulunabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve on beş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.


Ölüm halinde ortada bir vasiyetname varsa bu vasiyetnamenin kanunda belirlenmiş şekil şartlarına uygun olup olmadığına bakılıyor. Kanunda belirlenmiş şekil şartlarına uygun olmayan vasiyetname geçersiz sayılıyor.  Vasiyetname; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olmak üzere üç farklı biçimde düzenlenebiliyor. 


Resmi vasiyet işlemlerinde iki tanık bulunması gerekiyor. Vasiyetname hazırlanmasında bazı kişiler resmi görevli memur ve tanık olamıyor. Bu kişiler arasında,  fiil ehliyeti bulunmayanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, okur-yazar olmayanlar, miras bırakanın eşi, alt ve üst soy kan hısımları, kardeşleri, bunların eşleri olarak ifade ediliyor. Peki, vasiyetname nasıl düzenlenir?


Bir kimsenin ölümünde...