06 / 05 / 2024

vasiyetname şekil şartları

vasiyetname şekil şartları

Miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi işlemine vasiyet deniyor. Peki, vasiyetnamenin içeriği nasıl olmalı? Vasiyette, hukukun kabul etmediği şartlar öne sürülebilir mi?

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Bir kimsenin, kendi mal varlığı üzerinde yaptığı ölüme bağlı tasarruf şekline vasiyet deniyor. Peki, vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Vasiyetname nedir? Şartları nelerdir?

Vasiyetname, miras meselelerinde usulüne göre yapılması gereken bir belgedir. Birçok farklı şekilde olan bu belgenin oluşturulması için tanıklar gerekir. Peki vasiyetname nedir, hangi şartlarda oluşturulur ve çeşitleri nelerdir? İşte vasiyetname ile ilgili önemli bilgiler...

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

5 maddede sözlü vasiyetname ile gayrimenkul bırakma!

Sözlü vasiyetname düzenleyebilir miyim? Sözlü vasiyetname yapabilmenin şartları nelerdir? Sözlü vasiyetname nasıl yapılır? Video, ses kaydı gibi araçlarla sözlü vasiyetname yapabilir miyim? Sözlü vasiyetname nasıl geçersiz olur? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

İnşaat sürecinde arsa sahibi ile müteahhitin hak kaybı yaşamamaları için sözleşmenin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Kanunen mirasbırakan; yakın ölüm tehlikesi, ulaşımın kesilmesi, hastalık, savaş gibi olağanüstü durumlar yüzünden resmî veya el yazılı vasiyetname yapamıyorsa, sözlü vasiyet yoluna başvurabiliyor. Peki, sözlü vasiyetname şartları nelerdir?

Sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Sözlü vasiyet sadece olağanüstü durumlarda ve diğer iki yöntemin uygulamasının imkansız olduğu hallerde yapılabiliyor. İşte, sözlü vasiyetname geçerlilik şartları!

Resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Noter, sulh yargıcı gibi resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Bu vasiyetname düzenlenirken şekil şartlarına uyulması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir? Vasiyetname ne zaman geçersiz olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı!

Müteahhit ile yapılacak kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçerlilik şartı nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı var mı?

Kira kontratı şekil şartları!

İşyeri ve mesken gibi taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Bu anlaşmanın koşulları ile tarafların hak ve sorumlulukları yapılan kontratta belirleniyor. İşte kira kontratı şekil şartları...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Alıcı ve satıcı arasında yapılan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, bu gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açarak kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi örneği..

vasiyetname şekil şartları Haberi

vasiyetname şekil şartları

Vasiyetnamenin içeriği nasıl olmalı?

Vasiyet, miras bırakanın tek taraflı bir irade beyanı ile mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkıyor. Vasiyette bulunabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve on beş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. 

Vasiyetname; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olmak üzere üç farklı biçimde düzenlenebiliyor. Resmi vasiyetname resmi görevli memur tarafından düzenleniyor.  


Resmi vasiyetname için iki tanık bulunması gerekiyor. Vasiyetname hazırlanmasında bazı kişiler resmi görevli memur ve tanık olamıyor. Bunlar; fiil ehliyeti bulunmayanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, okur-yazar olmayanlar, miras bırakanın eşi, alt ve üst soy kan hısımları, kardeşleri, bunların eşleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu durumdaki kişilerin resmi memur veya tanık olarak bulunmasıyla düzenlenen resmi vasiyetname geçersiz sayılıyor. Peki, vasiyetnamenin içeriği nasıl olmalı?


Vasiyetnamelerde,bu vasiyetten yararlanacak kimselerden  hukuka aykırı eylem veya...