05 / 05 / 2024

vasiyetten yeni vasiyet ile vazgeçme

vasiyetten yeni vasiyet ile vazgeçme

Vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor. Peki vasiyetten vazgeçilir mi? İşte vasiyetten dönme esasları...

Vasiyetten dönülür mü?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Mirasbırakan kimse oluşturduğu vasiyetten dönme hakkına da sahip oluyor. İşte vasiyetten dönme işlemleri..

Vasiyetten dönme!

Vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra mal varlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor. Peki vasiyetten vazgeçilir mi? İşte vasiyetten dönme esasları...

Vasiyetten vazgeçme!

Vasiyet, ölüm gerçekleştikten sonra, miras sahibinin mallarını kime veya kimlere bıraktığını gösteriyor. Peki bir kimse vasiyetten dönerse ne olur? İşte vasiyetten vazgeçme hususu ile ilgili esaslar...

Tekirdağ'a yeni kent merkezi projesi

Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün, şehrin en önemli projesi olan yeni kent merkezi projesi için 6 bin dönüm alanda düzenleme yapacaklarını söyledi.

Domino's 30 yeni şube açacak

Domino's Pizza, 2009'da 30 yeni şube daha açarak 136 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

Filli Boya'dan yeni duvar kaplama sistemi

Filli Boya, Capaver Cam Tekstili Duvar Kaplama Sistemi" ile Türkiye'ye hem yeni bir dekorasyon anlayışı getiriyor.

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

vasiyetten yeni vasiyet ile vazgeçme Haberi

vasiyetten yeni vasiyet ile vazgeçme

Vasiyetten dönme!

Miras aktarmanın başlıca biçimlerinden olan vasiyet; bir kişinin ölümünden sonra malvarlığının ne olacağına ilişkin isteklerini bildirdiği hukuki bir işlem olarak nitelendiriliyor.


Vasiyetname resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Buna karşın vasiyetten yeni vasiyetname ile ve yok etme ile vazgeçilebiliyor.


Vasiyetten dönme şartları..

1. Yeni vasiyetname  ile

MADDE 542.- Mirasbırakan, vasiyetname için kanunda öngörülen şekillerden birine uymak suretiyle yeni bir vasiyetname yaparak önceki vasiyetnameden her zaman dönebilir.

Vasiyetnamenin tamamından veya bir kısmından dönülebilir.


2. Yok etme ile

MADDE 543.- Mirasbırakan, yok etmek suretiyle de vasiyetnameden dönebilir.


Kaza sonucunda veya üçüncü kişinin kusuruyla yok olan ve içeriğinin aynen ve tamamen belirlenmesine olanak bulunmayan vasiyetname hükümsüz kalır. Tazminat isteme hakkı saklıdır.


3. Sonraki tasarruflar

MADDE 544.- Mirasbırakan, önceki vasiyetnamesini ortadan kaldırmaksızın yeni bir vasiyetname yaparsa,...