19 / 05 / 2024

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi nerede

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi nerede

VEKAM Ankara'da 1930-1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi" kapsamında Başkent Üniversitesi bünyesinde yürüttüğü çalışmalar "Sivil Mimari Bellek Ankara" başlıklı sergiyle açıldı.

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Türkiye'nin en zengin kadını hakkında merak edilenler!

Vehbi Koç'un kızı Semahat Sevim Arsel kimdir? Türkiye'nin en zengin kadını Semahat S. Arsel kaç yaşında? Semahat Sevim Arsel kaç dil biliyor? İşte ayrıntılar...

Koç Holding'den açıklama! Batarya yatırımı rafa mı kalktı?

Koç Holding'den Ford ile birlikte Ankara'da büyüyen elektrikli araç piyasasına yönelik otomobil bataryası fabrikası projesinin iptal edilebileceği haberlerine dair açıklama geldi.

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Ankara'da Koç Holding tarafından 32 milyar liralık yatırımla 532 bin metrekare alanda elektrikli araçlar için kurulacak olan lityum pil hücresi ve batarya fabrikasında ÇED süreci tamamlandı ve Başkent OSB’de tahsis sözleşmesine de imzalar atıldı. İşte tüm detaylar..

Koç Kardeşler Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koç Kardeşler Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Vehbi Koç tarafından kuruldu.

TOKİ'den Ankara'da 1.032 lira taksitle konut fırsatı!

Dar gelirli aileleri uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yenimahalle Yakacık projesi için başvurular 22 Kasım'da başlıyor.

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Türkiye'nin Kanal İstanbul'a ihtiyacı var!

Kanal İstanbul Projesi hakkında yorum yapan Piri Reis Denizcilik Vakfı Başkanı Vehbi Koç, Türkiye'nin ve İstanbul'un Kanal İstanbul'a ihtiyacının olduğunu dile getirdi. 

Kanal İstanbul ne zaman açılacak?

Birçok denizci Kanal İstanbul'un açılmasını dört gözle bekliyor. Gemi kaptanı ve işletmeci Vehbi Koç, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ankara'daki tapu davası 58 sene sonra sonuçlandı!

Ankara'da 1963 yılında açılan Bala'daki bir araziyle ilgili tapu davasında geçtiğimiz günlerde karar verildi. Davanın tarafı olan İhsan Koçak, 58 senelik yargı sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. 

Koçtaş, Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını açtı!

Koçtaş, başkent Ankara'daki 5'inci büyük mağazasını Bilkent Center AVM'de hizmete açtı.

CP Ankara Oteli koşullar düzelene kadar kapalı kalacak!

Yeni Gimat GYO, Sinerji AVM ve Otel Yönetimi A. Ş. tarafından işletilen CP Ankara Oteli'nin coronavirüs salgını nedeniyle  6 hafta süreyle kapatıldığı açıklandı. 

Beykoz Koç Ortaokulu hizmete açıldı!

Vehbi Koç Vakfı'nın model okul olarak inşa ettiği Beykoz Koç Ortaokulu binası açıldı.

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi nerede Haberi

Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi nerede


Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (VEKAM) "Ankara'da 1930-1980 yılları arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi" kapsamında Başkent Üniversitesi bünyesinde yürüttüğü çalışmalar "Sivil Mimari Bellek Ankara" başlıklı sergiyle açıldı. 


TÜBİTAK tarafından da desteklenen serginin Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki açılışında Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nuray Bayraktar projeyi anlatarak çalışma ekibini tanıttı. Bayraktar. Çankaya Belediyesi'ne de kurumsal desteği için teşekkür etti. 

Serginin açılışına katılan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, serginin Ankara'nın tarihsel sürecini iyi bir çalışmayla gözler önüne serdiğini belirterek; "Cumhuriyet'in ilanından hemen sonra başlayıp I980'e kadar uzanan süreçte etkileyici mimari yapılara tanık oluyoruz. Bu proje bir bellek ve aynı zamanda bir bilinç projesidir. Biliyoruz ki. belleği olmayanın bilinci de...