30 / 04 / 2024

Vehbi Orakçı kim

Vehbi Orakçı kim

Genel müdürlüğünü yaptığı Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi bünyesinde inşaat alanında faaliyet gösteren Vehbi Orakçı kimdir?

AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi açıldı!

Marmara Mühendislik Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı’nın kurduğu AREV Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiği eğitim yatırımları ile ülkemizin aydınlık geleceğine umut ışığı olmaya devam ediyor.

AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi açıldı!

Vehbi Orakçı yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekleyerek AREV Okulları, Öğrenci Yurdu ve Külliyesi'ni açtı...

AREV'in geleneksel iftar yemeği 8 Haziran'da!

Aras Marmara Eğitim Vakfı'nın (AREV) her yıl düzenlediği geleneksel iftar yemeği bu yıl 8 Haziran AREV Mütevelli Heyeti Başkanı ve Yüksek Mühendis Vehbi Orakçı'nın katılımıyla gerçekleştirilecek...

Marmara Günpark Evleri'nde 199 bin TL'ye! Yeni proje!

Yapı sektöründe 25 yıllık tecrübeye sahip Marmara Yapı A.Ş'nin yeni projesi Marmara Günpark Evleri satışa çıktı. Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Yüksek Mühendis Vehbi Orakçı imzası taşıyan projede 76 konut ve 7 dükkan bulunuyor.

Vehbi Orakçı: Kuveyt ve Umman'da projeler geliştiriyoruz!

Yapı sektöründe 25 yıllık tecrübeye sahip olan Marmara Yapı, yurtiçi ve yurtdışında projeler geliştiriyor. Vehbi Orakçı, yurtiçinde Bağcılar'dan Çatalca'ya farklı bölgelerde 100'ün üzerinde projede 2 bini aşkın konut ürettiklerini söylüyor.

Marmara Konakları'nda vade farksız 40 ay ödeme fırsatı!

Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı Yüksek Mühendis Vehbi Orakçı imzası taşıyan, vade farksız 40 ay ödeme kolaylığıyla satışa sunulan Marmara Konakları, bu yıl 4.’sü düzenlenen Emlak Fuarı’nda da büyük ilgi gördü.

Marmara Konakları'nda lansmana özel indirim yapılacak!

Belediye başkanlığı bittikten sonra yeniden gayrimenkul projelerine ağırlık veren Marmara Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, 3 projeyi teslim ederken, Marmara Konakları'na start verdi.

Vehbi Orakçı kimdir?

Genel müdürlüğünü yaptığı Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi bünyesinde inşaat alanında faaliyet gösteren Vehbi Orakçı kimdir?

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Tapu takas harcı cezasını kim öder?

Tapu takas harcı, Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yanlış ya da eksik ödenen tapu takas harcı cezasını kim öder?

Vehbi Orakçı kim Haberi

Vehbi Orakçı kim

Vehbi Orakçı, 01 Ocak 1970'de Erzurum Horasan'da doğdu. İlkokulu Horasan Iğırbığır ilköğretim okulunda bitirdi. Kasabada Ortaokul olmadığından eğitimine 1,5 yıl ara vermek zorunda kaldı. Dönemin Horasan kaymakamı İstanbul valisi Muammer Güler’in desteğiyle orta öğretimine kaldığı yerden devam etti. 1989 da Erzurum Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknisyenliği bölümünü tamamladı.


1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği bölümünü bitirdi. Mezuniyet sonrası Beykent Üniversitesi Uluslararası Politika ve Ekonomi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında başladığı doktorasına Kültür Üniversitesi İnşaat Fakültesi Proje Yönetimi bölümünde devam etmektedir.


1993 yılında üniversite öğrenimine devam ederken; girişimci kişiliğiyle Yıldız Mühendislik firmasını kurup iş hayatına ilk adımını attı. 1995`de kuruluşunu gerçekleştirdiği ve genel müdürlüğünü yaptığı Marmara Mühendislik ve İnşaat Sanayi Şirketi bünyesinde inşaat, proje, mühendislik ve gıda...