28 / 12 / 2024

vekalet sözleşmesi kanunu

vekalet sözleşmesi kanunu

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Sözleşmeyi imzalayan tarafların hakLarı Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte Vekalet kanunu..

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Son zamanlarda kiracılar arasında en çok merak edilen sorulardan biri, "Kira sözleşmesi sona erdiğinde kiracı çıkarılabilir mi?" oldu. Türkiye Borçlar Kanunu'nun 347. maddesi ve sonrasına göre, kira sözleşmeleriyle ilgili bazı hükümler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir?

Kira sözleşmesine dair hükümler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nda (TBK) düzenlemiştir. Kira sözleşmeleri her iki tarafa borç yükleyen ve sürekli edimli bir sözleşmedir. Peki, Kira sözleşmesi hangi durumlarda feshedilebilir? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken 7 kural!

Bir taşınmazın kiralanması sırasında mülk sahibi ile kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira sözleşmesi deniyor. Kira sözleşmelerinin kapsamı Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalı? Kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi vergi sınırı 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında bir sene içerisinde elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Belirlenen sınırın altındaki gelirler için vergi ödenmiyor. Peki, kira sözleşmesi vergi sınırı 2016 ne kadar?

Tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Taşınmaz malların tapuları hibe işlemi ile bir başkası adına devredilebiliyor. Borçlar Kanunu gereğince bu işlem tarafların aralarında yaptığı sözleşmeye dayanılarak da gerçekleşebiliyor. Peki, tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahipleri ile müteahhit arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanıyor. Kat karşılığı inşaat işlemleri için arsa sahibi müteahhite vekalet veriliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi vekaletname örneği..

6 aylık kira sözleşmesi tahliye!

Kira sözleşmelerinin nasıl feshedileceği ve kiracının hangi sebeplerle tahliye edilebileceği Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte 6 aylık kira sözleşmesi tahliye nedenleri..

Müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Noterlik Kanunu’nun 60/3’ncü ve 89’ncu maddelerine göre müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesinin noterde düzenlenmesi gerekiyor. İşte, müteahhit gayrimenkul satış sözleşmesi noter masrafı!

Vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri!

Bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge vekalet sözleşmesi oluyor. Peki, vekalet sözleşmesinin sona erme sebepleri nelerdir?

Vekalet sözleşmesi örneği!

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte vekalet sözleşmesi örneği..

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

vekalet sözleşmesi kanunu Haberi

vekalet sözleşmesi kanunu

Vekalet sözleşmesi kanunu!

Reşit bir kişinin kişinin kendi adına resmi olarak vekil tayin etmek için vekalet veriliyor. Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kimi zaman tapu dairesindeki işler için de vekil atanabiliyor.


Bu sözleşmenin nasıl yapılması gerektiği ve sözleşmeyi imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Vekalet kanunu esasları şu şekilde;


Vekâlet Sözleşmesi

A. Tanımı

MADDE 502- Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşmedir.



Vekâlete ilişkin hükümler, niteliklerine uygun düştükleri ölçüde, bu Kanunda düzenlenmemiş olan işgörme sözleşmelerine de uygulanır.

Sözleşme veya teamül varsa vekil, ücrete hak kazanır.


B. Kurulması

MADDE 503- Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da...