05 / 05 / 2024

vekalet ücreti 2016

vekalet ücreti 2016

Bir gayrimenkule kamulaştırmasız el atma suretiyle el konulan malikler, dava açarak bedel tazminatı talep edebiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davalarında avukata ne kadar ücret ödenir?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Tapu devir işlemleri alıcı ve satıcı ya da vekilleri tarafından yapılıyor. Peki, tapu vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Aidatını ödemeyenin mal varlığına haciz!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödüyor. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabiliyor.

Dikkat! Geciken site aidatına faiz işler!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı öder. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabilir.

AYM'den mülkiyet hakkını ihlal kararı! 

Anayasa Mahkemesi, kamulaştırma davasında taşınmaz sahibinden vekalet ücreti alınmasına hükmedilmesi nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Bilirkişi ücretleri 2016!

Bilirkişi ücreti, bilirkişiye sarf etmiş olduğu emek ve mesaisi karşılığı ödenen ücret oluyor. İşte bilirkişi ücretleri 2016..

2016 TOKİ Emekli Çanakkale Ayvacık başvuru ücreti!

2016 TOKİ Emekli Çanakkale Ayvacık başvuru ücreti 500 TL'dir. Toplamda 160 adet dairenin emekliye özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli tespit ücreti 2016'da ne kadar oldu? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016..

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2016!

Bir gayrimenkule kamulaştırmasız el atma suretiyle el konulan malikler, dava açarak bedel tazminatı talep edebiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davalarında avukata ne kadar ücret ödenir?

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

TOKİ Balıkesir Manyas emekli başvuru ücreti!

Balıkesir Manyas TOKİ konut kurası 20 Nisan 2016 tarihinde çekilecek. Emekliler için satışa çıkarılan projede 2+1 daireler yer alıyor. Peki TOKİ Balıkesir Manyas emekli başvuru ücreti ne kadar?

Mimari proje tasdik ücreti 2016!

Mimari projelerin tasdik işlemleri ilgili belediyede yapılıyor. Bunun için belli oranlarda ücret ödenmesi gerekli oluyor. Peki, mimari proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Konut fotoğraf tasdik ücreti 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen taşınmaz malların belediye tarafından fotoğraf tasdik işlemi yapılabiliyor. Bu işlem için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, konut fotoğraf tasdik ücreti 2016 ne kadar?

vekalet ücreti 2016 Haberi

vekalet ücreti 2016

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2016!

Kamulaştırmasız el atma, kamulaştırma işlemi yapmaksızın, bir kimsenin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malına sahiplenme kastı ile ve kalıcı olarak el koyulması işlemi oluyor.


Kamulaştırma ise, özel kişilerin mülkiyetinde bulunan taşınmaz bir mala kamu hizmeti için ihtiyaç duyan ve kamulaştırma yapma yetkisine sahip olan idareler tarafından kamu yararının bulunduğu durumlarda Anayasanın 46. maddesindeki koşullara uyarak ve parasını peşin vermek suretiyle yapılıyor. 


Bir gayrimenkule kamulaştırmasız el atma suretiyle el konulan malikler, dava açarak bedel tazminatı talep edebiliyor. 


Peki, kamulaştırmasız el atma davalarında avukata ne kadar ücret ödenir? Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2016 ne kadar?


Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti:


Yargıtay 5.Hukuk Dairesi 19.03.2015 günü 2014/28459 Esas  2015/5328 Karar sayılı içtihadı ile Lüleburgaz 2.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin maktu olarak belirlediği vekalet ücretine ilişkin...